WINTER 2015NIEUWSBRIEF

De Weg naar een Gelukkig Leven zorgt voor een nieuw leven
MOTORCLUB PAKT STEDELIJKE VERLOEDERING AAN

Het historisch monument The Spirit of Detroit is een passende achtergrond voor het team van De Weg naar een Gelukkig Leven om de stad nieuw leven in te blazen.

In de staat Michigan in de VS ligt de stad Detroit, ooit beroemd vanwege haar bloeiende auto-industrie en de Motown muziekgeschiedenis, maar tegenwoordig een van de Amerikaanse steden met de meeste problemen. Snel stijgende werkloosheid, criminaliteit en drugssmokkel zorgden ervoor dat in de afgelopen 10 jaar 25% van de bevolking naar een ander gebied verhuisde, wat resulteerde in een enorme leegstand van bedrijven, kantoren en huizen. In 2013 werd Detroit als eerste grote stad in de VS failliet verklaard. Maar een groeiend aantal inwoners van Detroit is vastberaden om hun stad nieuw leven in te blazen en besloot om in dit broeinest van criminaliteit te gaan vechten tegen het doemscenario van stedelijke verloedering. Onder hen was Monika Biddle. Geïnspireerd door de resultaten van De Weg naar een Gelukkig Leven met betrekking tot de afname van criminaliteit in andere steden, wilde ze voor Detroit hetzelfde gaan bereiken.

Ze sloot zich aan bij ARISE Detroit!, een samenwerkingsverband van zo’n 400 wijkgroepen die programma’s en middelen met elkaar delen om vrijwilligers- en buurtwerk te stimuleren. Van daaruit zocht ze de samenwerking met Mack Alive, een vrijwilligersnetwerk in Oost-Detroit, geleid door de voormalige Staatsvertegenwoordiger van Michigan, Artina Tinsley Hardman. Aangezien twee van de gevaarlijkste buurten in Detroit tot het Mack Avenue district behoorden (een wijk met 26% werkloosheid en een bevolking waarvan 35% onder de armoedegrens leeft), was de uitdaging des te groter.

Toen Artina Hardman de materialen van De Weg naar een Gelukkig Leven onder ogen kreeg, zag zij onmiddellijk de praktische waarde van de 21 leefregels met betrekking tot het werk van haar organisatie. “Iedereen heeft een moreel kompas nodig”, zei ze toen vrijwilligers duizenden boekjes aan het verspreiden waren in het district.

Mack Alive en andere vrijwilligersgroepen in Detroit maakten hun eigen voorpagina van het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven dat in hun eigen buurten werd verspreid.

En ze zei verder: “Ik merk dat hoe we dit boekje ook gebruiken – of het nu in een bejaardencentrum of tijdens een van onze straatevenementen is – iemand zal het in handen krijgen, ons bellen en vragen: ‘Kan ik er nog meer krijgen?’ Mensen willen De Weg naar een Gelukkig Leven delen met hun vrienden en familie en dat maakt onze gemeenschap sterk.”

Het team van De Weg naar een Gelukkig Leven van Detroit herhaalde het patroon aan de westkant van de stad, waar de Sisterhood Foundation in Brightmoor het programma introduceerde in woonprojecten.

In het noorden van Detroit werd het programma eveneens omarmd door een religieuze organisatie die zich inzet voor slachtoffers van geweld. Steeds meer mensen hoorden ervan en uiteindelijk werden er door meer dan 40 interreligieuze, maatschappelijke en veiligheidsorganisaties in de gemeenschap, onder de bevolking van Detroit 40.000 exemplaren van het boekje en de films verspreid. Cijfers van geweldsdelicten en vandalisme daalden met 25% in de buurten waar de boekjes werden uitgedeeld.

Toen topambtenaren – leden van het stadsbestuur, het hoofd van politie en de burgemeester van Detroit – een exemplaar overhandigd kregen, reageerde de burgemeester met: “Dit initiatief is een essentiële factor voor het laten opleven van de geest en trots van onze stad en om een nieuw en hoopvol Detroit op te bouwen waarin het met iedereen goed kan gaan”.

Voormalig Staatsvertegenwoordiger van Michigan en nu hoofd van “Mack Alive” Artina Tinsley Hardman (tweede van rechts): “Hoe we dit boekje ook gebruiken... iemand zal De Weg naar een Gelukkig Leven in handen krijgen, ons bellen en vragen: ‘Kan ik er nog meer krijgen?’”


FEITEN
Criminaliteitscijfers dalen met De Weg naar een Gelukkig Leven

Politie meldt een daling van de criminaliteitscijfers in buurten waar De Weg naar een Gelukkig Leven in grote hoeveelheden is verspreid:

Plettenbergbaai, Zuid-Afrika: Nadat, in samenwerking met de politie, De Weg naar een Gelukkig Leven in het Engels, Afrikaans en Xhosa was uitgedeeld, daalde het aantal winkeldiefstallen met 63%, het aantal pogingen tot inbraak bij ondernemingen met 67% en het aantal berovingen met geweldpleging 100%.

Ciudad Juarez, Mexico: Op de lijst van “’s werelds meest gevaarlijke steden”, zakte deze stad van nr. 1 naar nr. 37, na de verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven. En in 2013 was er het laagste aantal moorden sinds 2008.



ANDEREN HELPEN OM DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN TE VINDEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij terug te dringen door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen. Zij doet dit door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekje en het lesmateriaal mogelijk te maken.