WINTER 2015NIEUWSBRIEF

De Weg naar een Gelukkig Leven zorgt voor een nieuw leven
MOTORCLUB PAKT STEDELIJKE VERLOEDERING AAN

Het historisch monument The Spirit of Detroit is een passende achtergrond voor het team van De Weg naar een Gelukkig Leven om de stad nieuw leven in te blazen.

In de staat Michigan in de VS ligt de stad Detroit, ooit beroemd vanwege haar bloeiende auto-industrie en de Motown muziekgeschiedenis, maar tegenwoordig een van de Amerikaanse steden met de meeste problemen. Snel stijgende werkloosheid, criminaliteit en drugssmokkel zorgden ervoor dat in de afgelopen 10 jaar 25% van de bevolking naar een ander gebied verhuisde, wat resulteerde in een enorme leegstand van bedrijven, kantoren en huizen. In 2013 werd Detroit als eerste grote stad in de VS failliet verklaard. Maar een groeiend aantal inwoners van Detroit is vastberaden om hun stad nieuw leven in te blazen en besloot om in dit broeinest van criminaliteit te gaan vechten tegen het doemscenario van stedelijke verloedering. Onder hen was Monika Biddle. Geïnspireerd door de resultaten van De Weg naar een Gelukkig Leven met betrekking tot de afname van criminaliteit in andere steden, wilde ze voor Detroit hetzelfde gaan bereiken.

lees meer >>

DOMINICAANSE REPUBLIEK
Staatssecretaris voor Hoger Onderwijs leidt De Weg naar een Gelukkig Leven

Enid Gil, Staatssecretaris voor Hoger Onderwijs van de Dominicaanse Republiek, bij haar aanstelling als landelijk initiatiefneemster van De Weg naar een Gelukkig Leven.

Hoewel de Dominicaanse Republiek een van de meest populaire bestemmingen in het Caribische gebied is, heeft het land te kampen met grote maatschappelijke problemen. In het Caribische gebied is in de afgelopen twee decennia het aantal moorden met 25% gestegen en is de Dominicaanse Republiek tot een van de grootste bases voor drugs uitgegroeid. Het openbaar onderwijs (met een schooluitval van bijna 50% het slechtste onderwijs in de Cariben en Midden-Amerika) leidt tot hoge werkloosheidscijfers (15%). Kinderarbeid en kinderprostitutie komen veelvuldig voor.

lees meer >>

De Weg naar een Gelukkig Leven
MET ÉÉN PERSOON TEGELIJK DE WERELD VERANDEREN

De enorme impact van De Weg naar een Gelukkig Leven blijkt uit de volgende voorbeelden, waarbij de positieve verandering in de levens van mensen een enorme invloed heeft op hun omgeving.

Schoolhoofd in Michigan:
“In het afgelopen schooljaar hebben we het geweld op school met 80% procent teruggedrongen. Ook is het respect tegenover leraren een stuk verbeterd en wordt er veel minder gescholden. We zien dat de kinderen meer geneigd zijn om rustig te gaan zitten, tot rust te komen, na te denken over hun gedrag en een goed voorbeeld te geven. Dat is een verbetering van 100%.”

Leidinggevend opleidingsfunctionaris, Californië:
“We verwijzen onze werknemers regelmatig naar het boekje om hen te helpen hun persoonlijke problemen op te lossen. Eerlijk gezegd is het boekje een factor van betekenis in ons succes.”

lees meer >>

112 MILJOEN BOEKJES
112 Talen

De Weg naar een Gelukkig Leven is in 112 talen verschenen om het voor iedereen toegankelijk te maken, zelfs in talen die maar door relatief weinig mensen gesproken worden, zoals:

Haïtiaans Creools Naast het Frans is dit de officiële taal in Haïti, gesproken door 12 miljoen mensen.
Maori Naast het Engels een officiële taal in Nieuw-Zeeland, gesproken door 23,7% (160.000) van de Maori’s.
Tetum Samen met het Portugees de officiële taal van Oost-Timor, gesproken door 85% van de bevolking van 1,1 miljoen mensen.


FEITEN
Criminaliteitscijfers dalen met De Weg naar een Gelukkig Leven

Politie meldt een daling van de criminaliteitscijfers in buurten waar De Weg naar een Gelukkig Leven in grote hoeveelheden is verspreid:

Plettenbergbaai, Zuid-Afrika: Nadat, in samenwerking met de politie, De Weg naar een Gelukkig Leven in het Engels, Afrikaans en Xhosa was uitgedeeld, daalde het aantal winkeldiefstallen met 63%, het aantal pogingen tot inbraak bij ondernemingen met 67% en het aantal berovingen met geweldpleging 100%.

Ciudad Juarez, Mexico: Op de lijst van “’s werelds meest gevaarlijke steden”, zakte deze stad van nr. 1 naar nr. 37, na de verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven. En in 2013 was er het laagste aantal moorden sinds 2008.



EEN OP GEZOND VERSTAND GEBASEERDE GIDS VOOR EEN BETER LEVEN

De Weg naar een Gelukkig Leven met haar 21 leefregels is de kern van een uitgebreid onderwijsprogramma voor onderwijskundigen van scholen en gemeenschappen, zakelijk trainers en reclasseringsinstituten. Het programma bevat lessen en audiovisuele leermiddelen.



ANDEREN HELPEN OM DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN TE VINDEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij terug te dringen door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen. Zij doet dit door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekje en het lesmateriaal mogelijk te maken.