NIEUWSBRIEF

MET DEZE 21 OP GEZOND VERSTAND GEBASEERDE LEEFREGELS BEGEEFT INDIA ZICH OP DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN

Rohit Sharma leest aan leerlingen in een New Delhi klaslokaal een leefregel voor uit De Weg naar een Gelukkig Leven.

Hoe Rohit Sharma de 21 leefregels op alle kanalen gebruikt om daarmee de normen en waarden van een land te herstellen.

Rohit Sharma leeft in een land waar het aantal verkrachtingen tussen 1990 en 2008 verdubbeld is en waar het aantal moorden in de loop van 60 jaar meer dan verdrievoudigd is.

Hij groeide op in New Delhi, de hoofdstad van India en hij zal je vertellen wat voor zich spreekt: zijn medemensen verliezen hun normen en waarden. Ouders worstelen om hun kinderen te begeleiden in een maatschappij die moreel gezien bezig is in verval te raken, maar zonder een bestaande technologie staan ze machteloos.

Maar in 2007 ontdekte Sharma De Weg naar een Gelukkig Leven, wat een diepgaand effect op hem had. Als test van wat het boek voor anderen zou kunnen doen, gaf hij zijn eerste seminar aan 100 leerlingen van de Vinay Nagar Bengali School.

Tot grote verrassing en verrukking van hun leraren, luisterden de studenten zeer aandachtig. Velen onder hen beloofden nadien nooit meer inbreuk op de leefregels te zullen maken.

In een oogwenk had Sharma in India meer dan 2400 leraren opgeleid. Op hun beurt brachten zij De Weg naar een Gelukkig Leven over op meer dan 110.000 leerlingen in maar liefst 900 scholen.

Sharma richtte vervolgens zijn aandacht op de politie. Na het ontvangen van een presentatie over het programma, bestelde de New Delhi Adjunct-commissaris 10.000 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven met zijn eigen kaft, waarop onder de titel trots het politielogo prijkte. Sharma kreeg het verzoek om de workshop te herhalen voor de politie in elk district van de stad. Een van die eenheden, de verkeerspolitie, besloot om De Weg naar een Gelukkig Leven de kern van haar programma te maken om verkeersovertreders weer op het goede pad te brengen. Veel van de 55.000 overtreders waren zo blij met wat ze leerden dat ze de politie bedankten voor hun “straf”.

Vervolgens werkten Sharma en de politie samen om ter ere van de VN Dag van het Geluk een enorme optocht te houden, die werd bijgewoond door zo’n 2500 mensen. Het startsein voor de optocht werd gegeven door een lid van het Indiase Parlement en werd uitgezonden naar 60 miljoen kijkers op het populairste tv-netwerk van het land.

In totaal heeft Sharma nu meer dan 3000 politieagenten opgeleid en heeft hij meer dan 37.500 boekjes in 16 deelstaten in India gedistribueerd. Met de hulp van de nationale media heeft hij met de 21 leefregels meer dan 70 miljoen mensen bereikt.

“Met De Weg naar een Gelukkig Leven heb ik overal waar ik ben geweest 100% succes gehad”, zegt hij. Hij is van plan naar elk van de 29 deelstaten van India te reizen en zo de campagne bij alle scholen en politieafdelingen te introduceren in zijn poging om een beter India te verwezenlijken, wat Sharma met elk boekje weer een stukje naderbij ziet komen.

Het was oorspronkelijk de bedoeling van deze op het gezond verstand gebaseerde leidraad voor een beter leven, om kalmte te verspreiden. Dat is nu over het hele land begonnen.



KOM IN ACTIE
Terwijl het team van De Weg naar een Gelukkig Leven werkt, Dalen de Misdaadcijfers in Hongarije

De leden van het Hongaarse De Weg naar een Gelukkig Leven-team zijn op een missie om hun land te veranderen. Ze richten zich vooral op het herstellen van huwelijken die mislukken door het promoten van leefregel 3: “Leid Geen Losbandig Seksleven”. Ze richten zich ook op jongeren om ze van de straat te houden en weer terug naar school te krijgen met leefregel 16: “Wees Actief”. En uiteindelijk willen zij de misdaadcijfers zien dalen door mensen te herinneren aan leefregel 9: “Doe Niets wat Onrechtmatig is”.

Door het verspreiden van de De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes, campagnes in sociale media, online consultaties en het leveren van seminars, begint dit team het tij te keren. Vanaf het moment dat ze met hun initiatief van start gingen, begon het aantal geregistreerde misdrijven per jaar te dalen met duizenden tegelijk en dat is al drie jaar achter elkaar zo doorgegaan.



HELP DE WERELD VERANDEREN

The Way to Happiness Foundation International (Stichting De Weg naar een Gelukkig Leven) heeft als doel het morele verval van de maatschappij te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Alle donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes en -lesmateriaal mogelijk te maken.