NIEUWSBRIEF

UITDAGING: NORTH GREENWOOD

De vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven in actie tijdens een van hun drie grote North Greenwood opruimingsactiviteiten.
De Weg naar een Gelukkig Leven-afdeling Florida blaast leven in historische wijk.

Vroeger stond deze bekend als de “Grove” (bosje) vanwege zijn prachtige citrusbomen, maar de historische Afro-Amerikaanse gemeenschap van North Greenwood, Florida, begon in de jaren 60 van de 20e eeuw te vervallen, waarbij lang bestaande bedrijven er in het hele gebied mee ophielden en de sociale structuur uiteenviel.

Sinds de jaren 80 van de 20e eeuw is er aan gewerkt om nieuw leven in deze wijk te blazen en De Weg naar een Gelukkig Leven-afdeling Florida is vastbesloten om bij te dragen aan deze beweging.

De afdeling, met haar hoofdkantoor minder dan 1,5 km van North Greenwood, ging samenwerken met “Adopteer Greenwood” en het Martin Luther King Gemeenschapscentrum voor een schoonmaakactie. 50 man zijn daar in die wijk aan het opruimen geweest.

In overeenstemming met leefregel 12 van De Weg naar een Gelukkig Leven, “Bescherm en Verbeter je Omgeving”, verzamelde het vrijwilligersteam rommel en deelde het De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes uit aan meer dan 150 plaatselijke huishoudens.

“Je bent belangrijk voor andere mensen. Er wordt naar je geluisterd. Je kunt invloed uitoefenen op anderen. Met behulp van dit boek kun je hen zonder al te veel moeite helpen zich te handhaven en een gelukkiger leven te leiden.”
L. Ron Hubbard

In de drie daarop volgende weken ging de Florida-afdeling ambitieus door met opruimen en bij één gelegenheid vulden ze 40 grote vuilniszakken.

De President van de Martin Luther King Jr. Coalitie in North Greenwood bedankte de afdeling voor het investeren in de gemeenschap en voor het samenbrengen van anderen om zorg te dragen voor de wijk. De afdeling bezocht toen winkels en bedrijven in North Greenwood, en gaven elk van hen genoeg exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven voor eigen gebruik en om ze uit te delen aan klanten. Van deze manier van uitdelen van het boekje is bekend dat daardoor criminaliteit teruggedrongen kan worden en een moreel vacuüm in gemeenschappen kan worden opgevuld.

Daarna werd er een seminar gegeven aan de bezoekers over hoe zij de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven konden toepassen om hun succes bij het werk te verhogen. Na het zien van hoe praktisch het boekje is, merkte één van de aanwezigen op: “Dit is niet alleen maar werktraining, dit is training voor het leven!” Veel mensen vroegen om meer informatie.

“Je bent belangrijk voor andere mensen. Er wordt naar je geluisterd. Je kunt invloed uitoefenen op anderen”, schrijft L. Ron Hubbard in dit beroemde boek. “Met behulp van dit boek kun je hen zonder al te veel moeite helpen zich te handhaven en een gelukkiger leven te leiden.”



FEITEN
HET HERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

En iedereen in de hele wereld bereiken met de 21 leefregels

845

TV-STATIONS

hebben afgelopen jaar non-profit commercials van De Weg naar een Gelukkig Leven uitgezonden.

5272

GEPERSONALISEERDE KAFTEN

zijn er voor De Weg naar een Gelukkig Leven gemaakt, waardoor bedrijven, instellingen zonder winstoogmerk en filantropen het boekje als hun eigen boekje konden gebruiken.

5,6

MILJOEN

mensen hebben afgelopen jaar op YouTube de bekroonde video’s van De Weg naar een Gelukkig Leven bekeken.

519

ORGANISATIES

werken samen met De Weg naar een Gelukkig Leven om eergevoel en zelfrespect te herstellen.

4

MILJOEN

exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven werden er in de afgelopen 12 maanden wereldwijd verspreid.



HELP DE WERELD VERANDEREN

The Way to Happiness Foundation International (Stichting De Weg naar een Gelukkig Leven) heeft als doel het morele verval van de maatschappij te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Alle donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes en -lesmateriaal mogelijk te maken.