NIEUWSBRIEF

KALMTE BRENGEN IN TURBULENTE TIJDEN

Het Brusselse team van De Weg naar een Gelukkig Leven gaat van winkel tot winkel en biedt de eigenaars en hun klanten hun Vrede en Solidariteit-boekjes met aangepast kaft aan.
Brusselse winkeliers verwelkomen de kans om de universele boodschap van tolerantie van De Weg naar een Gelukkig Leven te kunnen verspreiden.
De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes om de burgers van het geteisterde Brussel op te beuren.

Toen België aan het bijkomen was van de schok van de dodelijkste terreuraanslag uit haar geschiedenis, vergrootte het Brusselse De Weg naar een Gelukkig Leven-team zijn inspanning om de 21 leefregels en hun kalmerende invloed in het land te verspreiden.

Sindsdien is het team een Vrede en Solidariteit-campagne opgestart met De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes – met een symbolische duif en de Belgische vlag op het kaft – en die delen ze overal uit. Je zult nu deze boekjes overal in Brussel aantreffen.

Door middel van regelmatige bezoeken aan de plaatselijke winkels heeft het team meer dan 1000 boekjes uit weten te delen. Winkeliers van alle rassen, religies en nationaliteiten aanvaardden de eerste morele code die geheel gebaseerd is op gezond verstand en begonnen het boekje direct uit te delen aan hun klanten.

De Weg naar een Gelukkig Leven staat ook in het Guinness Book of World Records als het meest vertaalde boek aller tijden. Een winkelier kreeg het in Urdu, zijn eigen taal. Nu heeft hij een boekje naast zijn bed liggen. Hij leest elke avond één leefregel en werkt dan uit hoe hij die kan toepassen om zijn leven te verbeteren.

Het team hoort vaak verhalen van degenen die De Weg naar een Gelukkig Leven hebben ontvangen en het van begin tot eind hebben gelezen en het als een praktische weerspiegeling zien van hun eigen persoonlijke filosofie of geloof.

Hier is vanuit het boek het stabiliserende bericht aan deze geschokte stad: “Iemand kan zich af en toe voelen als een dwarrelend blad dat over een vieze straat wordt geblazen. Niemand heeft dan ook gezegd dat het leven kalm en ordelijk is: dat is het zeker niet”, schrijft L. Ron Hubbard. “Hij kan min of meer zijn eigen weg uitstippelen en die dan volgen.”



WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Elke dag reiken leraren, gevangenbewaarders en leiders van organisaties zonder winstoogmerk naar buiten om op gezond verstand gebaseerde normen en waarden te verspreiden. Hier is wat ze te zeggen hebben over wat ze bereiken met De Weg naar een Gelukkig Leven.

LERAAR, PALMEIRINA, BRAZILIË

Dit materiaal is uiterst belangrijk voor mij, omdat daarmee mijn studenten een manier wordt verschaft om in harmonie, vrede en wijsheid te leven.

LERAAR, TORREÓN, MEXICO

Ik heb een groep leerlingen van 16 tot 19 jaar onder mijn hoede die in een gevaarlijke stad wonen. Ik wil deze jonge mensen normen en waarden bijbrengen. Deze kit is hier prachtig voor geschikt – de leerlingen vinden het geweldig.

LERAAR, TINAQUILLO, VENEZUELA

Ik werk op een middelbare school en op een sportacademie. In beide is sprake van veel tieners met een gebrek aan genegenheid en waarden. Deze kit transformeert levens.

GEVANGENBEWAARDER, VS

Ik gaf een gevangene overgangsonderwijs in de gevangenis en ontdekte dat De Weg naar een Gelukkig Leven-video’s heel bruikbaar zijn bij de instructie van de vaardigheden in het leven. De gevangenen konden zich inleven in de personages erin en het gaf aanleiding tot hele gesprekken en discussies.

LERAAR, VS

Dit boekje en de dvd zijn prachtig om te gebruiken. Ik vind het een goed idee dat er een non-profit commercial wordt getoond voordat de video begint – dit zorgt voor een goede basis voor discussie over wat de leerlingen gezien hebben in het echte leven. Ik heb dit laten zien aan de leraar voor speciaal onderwijs die samen met mij werkt, alsook aan de begeleidende consulent van mijn school. De leraar speciaal onderwijs bekijkt de video’s samen met ons en draagt bij aan de discussies. De begeleidende consulent is zeer opgetogen dat ik zoiets in mijn klassen doe.

PROGRAMMACOÖRDINATOR, VS

Wij bieden ontspanning en terugvalpreventieprogramma’s voor de jeugdrechtbanken in Las Vegas, Nevada, en merken dat dit materiaal een enorm verschil uitmaakt.



HELP DE WERELD VERANDEREN

The Way to Happiness Foundation International (Stichting De Weg naar een Gelukkig Leven) heeft als doel het morele verval van de maatschappij te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Alle donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes en -lesmateriaal mogelijk te maken.