NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

EEN PAKISTAANS “BAKEN VAN GELUK”

Aisha Zafar (links) met een paar van de duizenden jongeren die ze met De Weg naar een Gelukkig Leven in de afgelopen vier jaar heeft geïnspireerd.
Aisha Zafar combineert charme en een streven om anderen te helpen, om zowel kinderen als volwassenen richting te geven, zodat ze levens leiden die meer de moeite waard en gelukkiger zijn.

Aisha Zafar uit Pakistan stuitte op De Weg naar een Gelukkig Leven tijdens haar eigen zoektocht naar geluk. Ze tikte in een online zoekmachine letterlijk “geluk” in. Ze vond daar de 21 leefregels.

“Met De Weg naar een Gelukkig Leven ontdekte ik iets wat me geholpen heeft met de vragen en problemen die ik in het leven had”, zegt Aisha. “Ik wist dat ik door anderen te helpen, ik ook mezelf zou helpen beter voort te bestaan.”

Ze besloot om zichzelf te wijden aan het verspreiden van De Weg naar een Gelukkig Leven aan anderen. Maar ze wist niet zeker hoe ze moest beginnen, dus keerde ze weer terug naar internet. Op de Facebook pagina van The Way to Happiness Foundation International, vond ze een Pakistaans staflid die haar in contact bracht met degenen die actief waren met De Weg naar een Gelukkig Leven in Pakistan.

Dat was nog geen vier jaar geleden. Op dit moment is ze de vertegenwoordiger voor De Weg naar een Gelukkig Leven Stichting in Islamabad. Ze heeft persoonlijk al aan zo’n 6000 leerlingen in meer dan 30 scholen seminars gegeven, naast workshops aan jongerengroepen, bedrijven en ambtenaren.

Hoewel haar verhaal over een gelukkig leven gaat, is het voor haar niet allemaal zo gemakkelijk geweest.

“Door dit werk werd ik met een heleboel uitdagingen geconfronteerd”, zegt ze. “In Pakistan is het heel moeilijk om alleen, als een ongetrouwde vrouw te reizen. Maar tegelijkertijd is het ook niet mogelijk om samen met een man te reizen. Daarom reisde ik het grootste deel van de tijd alleen.”

Wat nog belangrijker is, sommigen hebben zelfs geprobeerd haar te ontmoedigen, uit een ongeloof dat er iemand zou kunnen zijn die zo toegewijd is aan anderen zonder er geld voor in ruil te vragen.

“Ik doe het als een passie”, zegt Aisha. “Sommigen denken dat er een verborgen agenda of iets dergelijks is. Ik zeg ze dan, dat ik dit leuk vind en dat dat de reden is waarom ik dit werk als vrijwilliger doe. Ik pas dus Leefregel 21, ‘Zorg dat het in Alle Opzichten Goed met je gaat’ toe en blijf doorgaan.”

Ze komt zelfs leraren tegen, die aannemen dat ze haar zullen moeten betalen voor haar seminars en boekjes. Maar natuurlijk verrast ze hen met gratis De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes voor de hele klas en levert ze hen haar kenmerkende seminar.

“Wat mij betreft is dit een bijzondere manier om aan karaktervorming van het kind te doen, op school, op het niveau van gewone mensen”, zei ze. “Ik heb ervoor gekozen studenten te helpen zodat ze iemand hebben die hen de weg naar een beter leven wijst, en omdat zij de toekomst zijn.”

Met alles wat ze zelf gedaan heeft, aarzelt ze nooit om met gelijkgestemde groepen samen te werken, zoals Positief Pakistan, Associatie voor Academische Kwaliteit, Leidend Pakistan en Yes Youth.

“Wat mij betreft is dit een bijzondere manier om aan karaktervorming van het kind te doen, op school, op het niveau van gewone mensen.”

Haar passie is niet onopgemerkt gebleven. De Yes Youth groep schreef in hun promotie voor de Youth Empowerment Summit in 2016, waarin ze Aisha en haar humanitaire acties introduceerden: “Aisha Zafar is sociaal activiste van aard, ze is een baken van geluk. Als spreker heeft zij elke stad in Pakistan bezocht. Haar charme en dienstijver samen motiveren achtergestelde jongeren, kinderen en mensen van elke beroepsgroep.

Haar slogan is heel eenvoudig en krachtig. Ze gelooft in het creëren van een gelukkig leven, het delen van geluk en het vieren van geluk.”

Daar zou Aisha alleen maar de bron van dat geluk aan toevoegen: “Het is prachtig om mijn verhaal te delen en hoe het mij op deze reis met De Weg naar een Gelukkig Leven vergaat. Het verandert duizenden levens.”



FEITEN

HET TOTAALOVERZICHT
De universele aantrekkingskracht van De Weg naar een Gelukkig Leven uitgedrukt in cijfers.

21

LEEFREGELS

Het verschaffen van morele normen en waarden van “Zorg goed voor jezelf” en “Wees het Vertrouwen van Anderen Waard” tot “Zorg dat het in Alle Opzichten Goed met je gaat”.

115

TALEN

De Weg naar een Gelukkig Leven houdt ook een Guinness wereldrecord als het meest vertaalde niet-religieuze boek.

187

LANDEN

hebben de distributie van De Weg naar een Gelukkig Leven ondersteund en gecoördineerd.

20%

VAN COLOMBIA’s

bevolking is bereikt door 10.000 agenten van de Colombiaanse Nationale Politie die het boekje verspreidden.

118

MILJOEN BOEKJES

verspreid over de hele wereld sinds de introductie in 1981. Het geeft een moreel kompas waar iedereen zich in het leven op kan richten.



MAAK EEN VERSCHIL

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.