NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

DE MAGIE VAN DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN IN PUNJAB, INDIA

Tej Rasila Internationale Middelbare School neemt De Weg naar een Gelukkig Leven op als onderdeel van hun morele wetenschap leerplan.
De Radha Soami spirituele beweging in India neemt De Weg naar een Gelukkig Leven aan en legt de basis om de provincie Punjab van de ondergang te verlossen.

Punjab, eens “de meest welvarend provincie van India”, staat vandaag de dag oog in oog met een landbouwcrisis en wordt overspoeld door drugsmisbruik. In bijna 67 procent van de huishoudens op het platteland is er op zijn minst één drugsverslaafde en er sterft elke week ten minste één aan een overdosis. Wat ook nog bijdraagt aan de onrust is dat er grote politieke spanningen in Punjab zijn sinds de Indiase-Pakistaanse relaties in september vorig jaar scherp achteruitgegaan zijn. Dit alles volgde op een aanval met dodelijke afloop door militanten op een Indiase legerbasis.

Het werd tijd om The Way to Happiness [TWTH, De Weg naar een Gelukkig Leven] te introduceren in Punjab.

Een TWTH-lid in India besloot dat de beste manier om het programma te introduceren via de Radha Soami zou zijn. Dit is een belangrijke spirituele beweging waarvan zij ook een volgeling is. Ze benaderde Sant Subhash Chander Singh Ji, goeroe van de Radha Soami. Nadat hij leefregel nr. 2: “Wees gematigd” had gelezen en de “mosterdvelden” op het gepersonaliseerde kaft had gezien, een erkend symbool van voorspoed voor de mensen van Punjab, keurde de goeroe het boekje goed en verzocht dat het boekje op hun jaarlijkse spirituele bijeenkomst in Saidpur zou worden gedistribueerd.

De leden van TWTH India verspreidden meer dan 7000 exemplaren van de boekjes. Hierna kwam er een verzoek binnen om seminars te verzorgen in de plaatselijke Radha Soami school. De resultaten bij de scholieren inspireerden de schoolfunctionarissen. Dus voegden ze een “gelukkig leven”-programma, gebaseerd op het boek, toe aan hun curriculum.

“Maar goed nieuws gaat ook de grens over. Als we in staat zijn om De Weg naar een Gelukkig Leven in Punjab te verspreiden zal dat niet alleen India helpen, maar ook Pakistan.”

“We hebben geluk dat we zo’n boek in onze school hebben”, zei de directeur van de Tej Rasila Internationale Middelbare School. “Leerlingen zullen dit lezen en zullen zelfs zorgen dat hun ouders en grootouders het boekje lezen. Het is een complete gids voor de kinderen.”

Het Hoofd van TWTH India is er zeker van dat wat ze doen betekent dat ze op weg zijn naar het redden van Punjab. “Ik had al de magie van een daling [in gebruik] in andere provincies gezien”, zei hij. “Maar goed nieuws gaat ook de grens over”, voegt hij eraan toe als hij het over de politieke spanningen in dat gebied heeft. “Als we in staat zijn om De Weg naar een Gelukkig Leven in Punjab te verspreiden zal dat niet alleen India helpen, maar ook Pakistan.”FEITEN

CELSTRAF VOOR MEXICAANSE JONGEREN
De morele uitdaging van de hedendaagse Mexicaanse jongeren wordt getoond met deze statistieken over één jaar.

16.000

ARRESTATIES

in slechts één jaar, voor deelname aan diverse vormen van misdaad.

62%

NOOIT INGELICHT

over de misdaad waarvan ze werden beschuldigd, voordat ze gevangen werden gezet.

17%

HAD GEEN ETEN

thuis toen ze opgroeiden.

41%

MISHANDELD OF MISBRUIKT

tijdens de kindertijd.

45%

HOPELOOS

of ze na hun vertrek uit de gevangenis het beter zullen doen als daarvoor.DONEER

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.