NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

ATLETEN RENNEN IN TURIJN ÉÉN KILOMETER VOOR ELK VAN DE 21 LEEFREGELS

De start van de 4e jaarlijkse De Weg naar een Gelukkig Leven Halve Marathon van Turijn. 500 atleten lopen hard in de geest van de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven.
Turijn – De Italiaanse afdeling van De Weg naar een Gelukkig Leven organiseert een jaarlijkse halve marathon om mensen samen te brengen en te helpen om de omstandigheden in hun stad te verbeteren door middel van de gemeenschappelijke liefde voor sport.

De situatie waar we in Turijn mee te maken hebben is de achteruitgang van het milieu, zowel vanuit een materieel als vanuit een sociaal oogpunt gezien”, zegt Giuseppe Cicogna. “Er is criminaliteit en er heerst in bepaalde sociale klassen een gevoel van wanhoop.” Zijn vastberadenheid om dit morele verval om te draaien leidde Giuseppe er toe het voortouw te nemen voor een TWTH Halve Marathon in Turijn, Italië.

In 2014 arrangeerde Simone Leo, een bekende Italiaanse ultramarathonloper en een De Weg naar een Gelukkig Leven voorvechter, voor Giuseppe een ontmoeting met de president van de Italiaanse Federatie van Sport Amateurs. Die bijeenkomst was aanleiding voor de De Weg naar een Gelukkig Leven Halve Marathon van Turijn. De datum werd gezet voor november van dat jaar en de promotie ervoor zou worden gelanceerd vanuit een TWTH kraam bij een andere marathon.

De eerste TWTH Halve Marathon in 2014 werd trots gerend onder het motto: “21 kilometer voor 21 op gezond verstand gebaseerde boodschappen”. Bij elke kilometer langs het parcours stond een twee meter hoog paneel dat één van de leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven toonde. De race is niet-competitief, zonder standen, tijdsmetingen of prijzen. Het trekt deelnemers van elk mogelijk niveau en ervaring en brengt ze samen.

“De race is niet-competitief (...) Het trekt deelnemers van elk mogelijk niveau en ervaring en brengt ze samen.”

Het succesvolle evenement werd gesponsord door de stad Turijn en het bestuur van District 7. Tijdens de eerste race waren er 260 renners. Het volgende jaar namen er 300 renners aan deel. Er kwamen meer sponsors aan boord in 2016 – waaronder de president van de Regio Piemonte waarvan Turijn de hoofdstad is – net zoals het bestuur van District 5. Er namen 465 renners aan deel.

In 2017 had het nieuws zich verspreid en wilde het bestuur van District 6 ook deelnemen. Omdat ze zagen dat het parcours van de race door hun district liep, stonden ze erop dat ook zij werden vermeld als een van de sponsors van deze race, die 500 renners trok.

De Weg naar een Gelukkig Leven boodschap bereikt nu jaar na jaar atleten en alle aanwezigen. Nog eens duizenden anderen worden bereikt door middel van tv, gedrukte en online media die melding maken van de race. Allemaal om Turijn en de regio te verheffen.FEITEN

ONZE OMGEVING
De volgende feiten zijn redenen waarom we voor onze omgeving moeten zorgen.

27%

van de koraalriffen

van de hele planeet zijn vernietigd

80%

VAN DE BOSSEN

zijn al verloren, waarbij er elke dag nog eens 375 vierkante kilometer wordt vernietigd

658

HECTARE

van productieve grond verandert elk uur in een woestijn

1,8

MILJOEN DODEN

elk jaar, als gevolg van onveilig water en water-gerelateerde ziekten

55

MILJARD TON

fossiele energie, mineralen, metalen en biomassa worden er elk jaar aan de aarde onttrokkenHELPEN VERTROUWEN TE HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.