NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

KUNSTWEDSTRIJD LEERT ZORG VOOR OMGEVING

Jongeren creëren kunst van gerecycled materiaal voor een wedstrijd die gebaseerd is op Leefregel 12, “Bescherm en verbeter je omgeving” van De Weg naar een Gelukkig Leven.

Een viering van een maand lang, met een kunstwedstrijd en poppenkastvoorstellingen, koppelt milieuactivisme met creativiteit en plezier.

In de Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum van Dublin vond een creatieve kunstwedstrijd plaats, die een maand lang duurde, voor jongeren en volwassenen, samen met poppenkastvoorstellingen. Het door middel van kunst uitdrukking geven aan De Weg naar een Gelukkig Leven Leefregel 12, “Bescherm en verbeter je omgeving”, bracht voor de jongsten het belang van het verzorgen van de omgeving tot leven. Dit culmineerde in een prijsuitreiking tijdens de viering van de Wereldmilieudag.

De competitie verhoogde het bewustzijn van de milieuproblematiek en afvalvermindering door kinderen en volwassenen aan te moedigen kunstwerken te maken van gebruikt of gerecycled materiaal. Zelfs de marionetten voor de shows waren van recyclebaar karton gemaakt.

Dit programma was één van de initiatieven die door de Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum werd georganiseerd als onderdeel van de viering van “Bescherm je omgeving”-maand in juni 2018, gebaseerd op Leefregel 12.

Tijdens de vier zondagen, werden meer dan 40 inzendingen ontvangen, die gepresenteerd werden aan een jury die bestond uit plaatselijke milieuactivisten. Zij kozen de beste werken en reikten de prijzen uit.

Het materiaal dat voor de kunstwerken van de wedstrijd werd gebruikt werd verstrekt door ReCreate Ireland. Dit is een sociale onderneming die plaatselijke bedrijven helpt om afval te verminderen, door ongewenste dingen en dingen waar te veel van is, in te zamelen en deze beschikbaar te maken voor gebruik in scholen, hogescholen, groeperingen met speciale behoeften, gemeenschaps­centra en individuen voor kunst, ambacht, theater en creatieve projecten van allerlei soorten en maten.

“De Creatieve Kunstwedstrijd is een grote familieactiviteit, die de ware kunstenaar in elke deelnemer naar boven haalt. En meer dan dat, het is een unieke en leuke manier om te leren hoe belangrijk het behoud van de omgeving is, door het hergebruik en het recyclen van materialen”, zei een deelnemer. “Met dit soort activiteiten, dragen we allemaal bij aan onze kinderen, aan hun welzijn en de hele planeet.”

“Ik vond de poppenkast heel leuk en ik heb geleerd hoe belangrijk het is om voor de straten en parken te zorgen. Als we ze schoon houden zal onze omgeving veel prettiger zijn om in te leven”, zei een 10-jarige na de show.

Bij de prijsuitreiking gaven de juryleden, die allemaal op het gebied van de milieuproblematiek werken, presentaties aan de kinderen die verband houden met de omgeving. Een van hen was Gerry Creighton, een tv-presentator van de dierentuin van Dublin, die als onderdeel van zijn presentatie, een levende slang had meegebracht. Naderhand zei hij: “Ik weet dat ik niet alleen een monoloog geef, maar de informatie komt echt aan bij de kinderen en ze kunnen ermee denken”.

Er werden meer dan 40 inzendingen ontvangen, die gepresenteerd werden aan een jury die bestond uit plaatselijke milieuactivisten. Zij kozen de beste werken en reikten de prijzen uit.

Een ander jurylid en spreker, John Stanton van Dodder Action, een milieugroepering die zorgdraagt voor de bescherming van de rivier de Dodder, één van de drie belangrijkste rivieren in Dublin, zei: “Ik ben een tweede generatie lid van de Dodder River Action, en ik waardeer het dat ik zo in de gelegenheid ben om mijn kennis te delen”.

Annette Woolley van de jeugdorganisatie Foróige, zei na het beoordelen van de wedstrijd: “De materialen die u aan deze kinderen geeft voor hun kunst en handvaardigheid zijn meer dan genoeg om ze aan de gang te zetten en ze erover te laten nadenken hoe ze kunnen bijdragen aan de planeet terwijl ze kunst creëren.

Als je deze sponzen ziet en de andere materialen; mensen denken er nooit bij na hoe ze opnieuw gebruikt kunnen worden, omdat ze als afval worden gezien en dan gaat het rechtstreeks naar de prullenbak. Deze toekomstige generatie zal leven door dingen opnieuw te gebruiken. Het is een eer om één van de juryleden te zijn, omdat ik dit al zo’n 15 jaar doe.”HELPEN VERTROUWEN TE HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.