NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN GAAT AAN DE SLAG OM DE RUST IN TAMAULIPAS, MEXICO, TE HERSTELLEN

In Mexico reist De Weg naar een Gelukkig Leven Tamaulipas afdeling door de staat. Ze brengt met haar truck een bezoek aan scholen en gemeenschappen en speelt de boek-op-film af.
Toen karteloorlogen de vrede in de staat Tamaulipas in Mexico vernietigden, werd De Weg naar een Gelukkig Leven afdeling creatief om het geweld tot bedaren te brengen en weer een gevoel van zekerheid te geven.

Hoe kun je gemakkelijk de jeugd van een hele Mexicaanse staat bereiken? Die vraag werd beantwoord toen De Weg naar een Gelukkig Leven (The Way to Happiness, TWTH) afdeling van de staat Tamaulipas in het noordoosten van Mexico een groot tv-scherm en luidsprekers op een vrachtwagen monteerde. Met een De Weg naar een Gelukkig Leven logo erop gingen ze van school tot school, en van gemeenschap tot gemeenschap met letterlijk de 21 leefregels op sleep.

Toen de vrede in 2010 in Tamaulipas aan gruzelementen werd geslagen, na een gewapend conflict dat hoog oplaaide tussen de Zetas en de drugskartels rond de Golf, werden sommige steden die aan Texas grensden “spooksteden”, omdat veel inwoners het geweld ontvluchtten. Tijdens het conflict werden in 2010 72 migranten afgeslacht omdat er gedacht werd dat ze contacten hadden met de Zetas. In Ciudad Mante, een stad in Tamaulipas waar de afdeling is gevestigd, ging de situatie enorm achteruit, van kalm en vredig, naar chaos en terreur. De stad werd uiteindelijk bekend om de clandestiene begraafplaatsen voor de slachtoffers van kartels.

Dus kwam De Weg naar een Gelukkig Leven afdeling in actie met hun Goed Nieuws nieuwsbrieven, om de alarmerende krantenkoppen die overal in de kranten van Tamaulipas verschenen tegen te gaan. In de nieuwsbrieven stond ook een hoofdstuk van De Weg naar een Gelukkig Leven. Daarna verspreidden ze het in Ciudad Mante van deur tot deur. Toen echter door het lage niveau van geletterdheid in het gebied sommigen niet in staat waren de boodschap van de nieuwsbrief te begrijpen, zorgden ze ervoor dat De Weg naar een Gelukkig Leven Non-profit Commercials elke dag op het lokale station te zien waren. Boodschappen zoals Leefregel 4 “Houd van kinderen en help hen”, Leefregel 8 “Maak je niet schuldig aan moord”, Leefregel 9 “Doe niets wat onrechtmatig is” en Leefregel 19 “Probeer te voorkomen dat je anderen iets aandoet waarvan je niet wilt dat zij het jou aandoen”, werden op tv-schermen afgespeeld.

Maar dat was niet genoeg en daarom zetten ze in 2014, een groot tv-scherm op een vrachtwagen. Sinds die tijd heeft het vier jaar lang door Tamaulipas gereisd, en gemiddeld meer dan 18.000 kinderen per jaar bereikt. Dit resulteerde erin dat een tv-kanaal een drie uur durend programma uitzond over TWTH, met interviews met leerlingen die vertelden over hoe TWTH hun leven heeft veranderd. Toen de TWTH spotjes elk uur op de radio, Organización Radiofónica Tamaulipeca, werden uitgezonden, werden meer dan 300.000 mensen in de hele staat bereikt. Om te zorgen dat ze hun eigen woonplaats niet verwaarloosden, begonnen vijf radiostations in Ciudad Mante ook met het uitzenden van de spotjes. En de spotjes werden ook uitgezonden op een radiostation in Ciudad Victoria, de hoofdstad van de staat.

Het De Weg naar een Gelukkig Leven team van Tamaulipas blijft eraan werken de kalmte en veiligheid terug te brengen naar hun geliefde staat.ONDERNEEM ACTIE
Zet een De Weg naar een Gelukkig Leven afdeling op

Teddy Sichinga verandert het Zambiaanse landschap met De Weg naar een Gelukkig Leven.

De Weg naar een Gelukkig Leven is een wereldwijde activiteit onder de bevolking, met meer dan 110 miljoen boekjes die door individuele mensen in 117 talen zijn verspreid. Van de Verenigde Staten tot het Verenigd Koninkrijk, en in heel Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Australië, Taiwan en bijna overal daar tussen in, delen mensen De Weg naar een Gelukkig Leven uit, in elk groot land op aarde.

We zijn afhankelijk van onze vrijwilligers en afdelingen om onze missie te realiseren. Om je aan te sluiten bij een bestaande afdeling of om zelf in je stad een groep te beginnen, kun je contact met ons opnemen of ga naar DeWegNaarEenGelukkigLeven.nl en vul het formulier in.

Kijk, om te zien hoe de TWTH-boodschap weerklank vindt bij boeren en dorpelingen in Zambia, naar scientology.tv. Teddy, een priester, introduceerde De Weg naar een Gelukkig Leven in het armoedige Afrikaans land.HELPEN VERTROUWEN TE HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.