NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

DURBAN VOELDE NOG NOOIT ZO SCHOON

Inwoners van het Inanda township in de buurt van Durban in de provincie KwaZulu-Natal, leven leefregel 12 van De Weg naar een Gelukkig Leven, Bescherm en Verbeter je Omgeving.
Durbans TWTH-team brengt leefregel 12 van De Weg naar een Gelukkig Leven tot leven.

Onder de vele activiteiten van De Weg naar een Gelukkig Leven (The Way to Happiness, TWTH) Zuid-Afrika, zijn de Zorg voor de Omgeving Campagne in de wijken aan de kust van Durban, gebaseerd op leefregel 12 van TWTH, Bescherm en Verbeter je Omgeving. Behalve mooie stranden zijn er ook armere buurten, soms niet meer dan een geïmproviseerd stadje. Om te beginnen bezocht de teamleider van Durban ze met TWTH in de hand, deelde de boekjes uit en gaf een training over leefregel 12.

Diegenen die getraind waren, gingen toen in actie over en brachten de leefregel tot leven. Inwoners van het sloppenwijkkamp Umlazi waren zo trots op de bosjes die ze hadden gesnoeid en op de kleine, broodnodige brug die ze hadden gebouwd, dat ze het initiatief hadden genomen en ons ook de foto’s stuurden van hun werk. “Sinds ik lid ben van De Weg naar een Gelukkig Leven”, schreef een inwoner, “zie ik dingen anders. Ik weet nu wie ik ben.”

Met dit succes volgde TWTH-Durban hetzelfde patroon toen ze het programma begonnen in Mayville. Tijdens hun tweede bezoek zag het team dat het publiek dat graag meer wilde leren over TWTH zich verdubbeld had. Ze gaven daarna trainingen in het Inanda township, 24 kilometer landinwaarts van Durban. Na een reeks lezingen, namen inwoners het heft in eigen handen. Gewapend met vuilniszakken en schoonmaakspullen verbeterden ze hun eigen omgeving.

Soortgelijke programma’s werden uitgevoerd in de gemeenschap Sweetwaters en andere omliggende gebieden – allemaal om inwoners te empoweren om een betere omgeving te creëren.WE WILLEN ECHT VAN JE HOREN

Docenten en mensen uit het gevangeniswezen gebruiken De Weg naar een Gelukkig Leven om gevangenen en risicojongeren te helpen een ethischer en gelukkiger leven te leiden.

ONDERWIJZER KARAKTERVORMING, NIGERIA

Door het delen en onderwijzen van de 21 leefregels, kunnen ze deze principes elke dag toepassen in relaties met anderen. Ze tonen nu respect en hebben aandacht voor elkaar en leren anderen hoe je moet reageren op problemen in het leven.

WIJKVOORLICHTER, ZUID-AFRIKA

Degenen die de training doen leren en realiseren zich voor de eerste keer de echte betekenis van geluk. Persoonlijk heb ik iedere keer dat ik met De Weg naar een Gelukkig Leven werkte, iets nieuws geleerd. Deze materialen zullen veranderingen en begrip teweeg te brengen.

RECLASSERINGSVRIJWILLIGER, OREGON, VS

De gevangenen die het programma doen, weten nu dat ze hun huidige situatie kunnen veranderen.

LERAAR ALTERNATIEVEN VOOR RISICOJONGEREN, WISCONSIN, VS

De Weg naar een Gelukkig Leven creëert een gevoel van een doel. Het geeft iemand de tools die hij daarvoor nodig heeft. Het geeft ons iets wat niet bij een bepaald kerkgenootschap hoort. Het laat de gevangenen echt nadenken over hun leven, hoe ze op verschillende situaties reageren en hoe ze dat beter kunnen doen.

WIJKVOORLICHTER, NIGERIA

Er is een grote reactie op dit programma. Ze hebben de weg naar gelukkig zijn gekregen, wat één van de grootste geschenken is die iemand in dit universum kan krijgen.

ONDERWIJZER, TEXAS, VS

Dit is een straaltje zonneschijn voor mijn overtreders. Het geeft ze hoop op een plaats waar positiviteit niet gebruikelijk is. Mijn overtreders zien dat er iets meer is dan alleen maar manipulatie en pseudo-geluk. Ze komen de klas binnen met een betere houding en willen weten of we de dag ermee zullen eindigen. En ik zeg natuurlijk ja.FEITEN

EEN BLIK OP MISDAAD
De Weg naar een Gelukkig Leven is een middel om het misdaadcijfer te verlagen. Deze cijfers laten de noodzaak zien:

40%

VAN DE INBRAKEN

vinden in de VS plaats; Italië, Frankrijk, Duitsland en Australië nemen 26,33% van het totale aantal inbraken internationaal voor hun rekening

$ 1,5

BILJOEN

raakt er volgens de voorspellingen tegen het einde van 2018, verloren door cybercriminaliteit

10,4

DUIZEND

gevangenen zitten over de hele wereld vast in penitentiaire inrichtingen

40

DUIZEND

kinderen worden elk jaar onderworpen aan misstanden in de psychiatrie

262.147

MOORDEN

vonden er internationaal gezien in één jaar plaatsDE MORELE STANDARD HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.