NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

COLOMBIA GEEFT DE WERELD EEN LES – DANKZIJ MARÍA LARA

De Colombiaanse actrice en filantroop, María Lara, treedt in contact met mensen met De Weg naar een Gelukkig Leven om elke sector van de samenleving te helpen – militairen, scholieren en mensen van het bedrijfsleven.
Als jong kind al wilde María Lara haar geliefde land Colombia veranderen. Met De Weg naar een Gelukkig Leven doet ze dat – en nog veel meer.

María Lara is actrice met een passie voor haar land – en de humanitaire doelstelling om het te verheffen. Ze werd geboren in Cartagena en groeide op met een trots gevoel dat ze Colombiaans is. Maar al op vijfjarige leeftijd was ze zich bewust van de burgeroorlog, de bendes, de drugs en het geweld in haar land. “Ik herinner me dat ik erom huilde en op dat moment zei ik: ‘Colombia zal de hele wereld een les geven.’”

María studeerde industriële engineering op de universiteit. Tijdens haar studie won ze een nationale missverkiezing en kreeg vervolgens haar eerste rol in een tv-serie. Ze verhuisde naar Bogotá, en haar carrière nam een vlucht. Ondanks haar succes voelde María echter dat ze haar doel uit het oog verloor. Toen de Venezolaanse actrice Ruddy Rodríguez haar liet kennismaken met De Weg naar een Gelukkig Leven (The Way to Happiness, TWTH), voelde ze zich weer gerevitaliseerd. Zij werd de TWTH-ambassadrice Colombia en ontwierp haar eigen gepersonaliseerde kaft van het boekje. “Er zijn corruptie, drugs en bendes vanwege een gebrek aan morele waarden. Dat is wat TWTH behandelt”, zegt María. Ze nam het boekje mee naar media-interviews en al snel waren de TWTH-spotjes op de tv te zien. Een van de eerste seminars die ze gaf, was aan ex-leden van de beruchte Latin Kings-bende. Daarna, om jongeren te bereiken voordat bendes dat doen, begon ze seminars te geven aan kinderen. Eén seminar leidde tot de volgende, totdat ze er 3 of 4 per dag gaf, waarbij ze een totaal van 14.854 kinderen met TWTH bereikte. Daarnaast gaf ze niet alleen seminars aan werknemers van 121 bedrijven, maar gaf ze ook seminars aan de politie, die TWTH de straat op nam. Dat resulteerde in een betere relatie met burgers. Toen drugshandel, criminaliteit en ‘hakhuizen’ (waar slachtoffers van karteloorlogen werden vermoord) ten westen van Bogotá werden gevonden, in Buenaventura, ging María daarheen. Ze gaf TWTH-seminars aan 300 militairen van de marine, het leger en de politie, die zo’n 200.000 boekjes in de stad uitdeelden. Nog geen 8 maanden later rapporteerde de media dat de misdaad in dat gebied met 70 procent was gedaald, waarna María werd uitgenodigd om een seminar te geven aan de militaire top. Toen het Ministerie van Defensie door de Colombiaanse afdeling van Transparency International werd onderscheiden als het beste ministerie en de tweede meest ethische organisatie van 287 instellingen in het land, bedankten ze TWTH en María Lara voor hun hulp om “transparant gedrag dat gebaseerd is op fundamentele waarden, principes en normen” te verzekeren. Nu het moordcijfer in Colombia het laagste is in 42 jaar, zegt María: “We hebben ons land hersteld. Ik voel me trots.” Bekijk het volledige verhaal op nl.scientology.tv/MLara.ONDERNEEM ACTIE
Een moreel kompas verschaffen in scholen

De 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven verschaffen een moreel kompas voor leerlingen.

Onze scholen zijn de perfecte omgeving voor het onderwijzen van de niet-religieuze morele waarden die in De Weg naar een Gelukkig Leven staan. Dit is de perfecte tijd voor docenten om de onderwijsmaterialen van De Weg naar een Gelukkig Leven te bestellen en ze in hun lessen te gebruiken.

Dit materiaal is een eenvoudige en doeltreffende manier om jongeren bewust te maken van waarden, met een gedragscode die niet veroordelend is en die voorziet in de behoeften van de 21e eeuw. De kern van ons uiterst succesvolle programma bestaat uit De Weg naar een Gelukkig Leven: Gezond Verstand als Gids voor een Beter Leven en zijn 21 leefregels.

Het ‘Weg naar een Gelukkig Leven’-lesmaterialen­pakket voor docenten is het ideale pakket voor leraren. Het omvat een volledig leerplan, het Weg naar een Gelukkig Leven-boek-op-film, de Weg naar een Gelukkig Leven non-profit commercials, posters van elke leefregel van het boek en 24 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven.

De materialen zijn gratis voor docenten op dewegnaareengelukkigleven.nl/onderwijzer.WEDERZIJDS RESPECT HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International (Jongeren voor Mensenrechten Internationaal) heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.