Stoppen van de bomaanvallen

|

Pakistan

.

January 21, 2010

|

Bomaanvallen lagen drie weken stil nadat De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes, gepubliceerd in Urdu, gedistribueerd waren in de steden Lahore, Islāmābād en Rāwalpindi in het noorden van Pakistan. Deze steden liggen drie uur verwijderd van de Afghaanse grens. Maandenlang waren Taliban extremisten – die in Afghanistan trainen – gingen over de grens om hun terreuracties uit te voeren in openbare gelegenheden in Pakistan en dan terug te vluchten naar hun Afghaanse bolwerken.

Een Pakistaanse vrouw, die tegenwoordig in de VS woont, besloot dat ze iets aan die situatie moest doen. Razia Kahn ging terug naar dit probleemgebied in haar thuisland met 10.000 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes in Urdu. “Het is gewoon wonderbaarlijk,” zei Mevr. Kahn. “Autoriteiten konden het niet geloven dat dit kleine boekje invloed kon hebben maar letterlijk binnen enkele uren sinds de start van onze De Weg naar een Gelukkig Leven campagne, namen de rapporten over het geweld af. De bomaanvallen stopten zo gauw als het laatste boekje uitgegeven was.”

Razia zei dat ze weet dat er school- en regeringsfunctionarissen zijn in het noordelijk gebied van Pakistan die absoluut met de campagne De Weg naar een Gelukkig Leven door willen gaan. Ze zoeken naar manieren om hun project te financieren, omdat er geen twijfel bij ze bestaat dat tienduizenden levens al gered zijn door de positieve impact die deze campagne gecreëerd heeft.