NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

FILIPIJNSE NATIONALE POLITIE MAAKT GEBRUIK VAN DE 21 LEEFREGELS OM EEN LAND OP TE BOUWEN

Politieagenten uit Davao in de Filipijnen laten trots hun exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven zien tijdens een trainingssessie.
De Weg naar een Gelukkig Leven ambassadeur Jorge de Tagle werkt met Filipijnse ambtenaren om iedere bewoner van de Filipijnen te bereiken met de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven.

Jorge de Tagle, inwoner van de Filipijnen, hoorde over het “Colombiaanse wonder”, waarbij de distributie van De Weg naar een Gelukkig Leven aan 20 procent van de Colombiaanse bevolking resulteerde in een 62 procent daling van het aantal moorden. Als gevolg daarvan bedacht Jorge een plan om dit Colombiaanse wonder ook in zijn eigen land te realiseren.

Toen in 2015 in de Filipijnse eilandengroep de criminaliteit met 46 procent steeg, was de Nationale Politie wanhopig op zoek naar oplossingen om vrede en veiligheid voor de inwoners te herstellen.

Dus bundelde de Tagle zijn krachten met de politiecommissaris van Davao en leverde zijn eerste trainingsseminar aan 45 agenten en het personeel. Een maand later voerden die agenten hun eerste pilot-distributie uit. Ze bereikten 2000 mensen met De Weg naar een Gelukkig Leven op de Bankerohan markt, het broeinest van misdaad in Davao. Dit resulteerde in een onmiddellijke daling van misdaad in dat gebied van 70 procent.

Toen de effectiviteit van De Weg naar een Gelukkig Leven zich de ronde deed onder Filipijnse militairen en politieagenten, stonden ze erop dat de Tagle en zijn team naar hen zou komen om hun soldaten en politieagenten op te leiden. Kolonel Rodrigo Bonifacio wilde dat 18.000 gevangenisbewakers werden getraind en ook de 1003e legerbrigade verzocht om trainingen. Iedereen die getraind werd op de 21 leefregels begon een nationale De Weg naar een Gelukkig Leven campagne. Tegelijkertijd deelde de politie in Davao De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes uit, door van deur tot deur langs de huizen van drugsdealers en drugsgebruikers te gaan en ze aan te moedigen zich over te geven.

Slechts drie maanden nadat de Tagle zijn eerste seminar had geleverd, gaven er zich 1065 drugsgebruikers en drugsdealers over aan de politie in Quezon City. Al met al begon de Tagle een Filipijnse De Weg naar een Gelukkig Leven revolutie. Meer dan 7800 functionarissen werden er op het programma getraind, 33.000 De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes werden er in het hele land verspreid, meer dan 6,1 miljoen Filipijnen werden via de media of door het verspreiden van de boekjes bereikt.

Als gevolg daarvan kondigde de directeur-generaal Ronald dela Rosa van de Filipijnse Nationale Politie een 49 procent daling aan van de criminaliteit in 2016, in vergelijking met het voorgaande jaar.

Sinds die tijd, is de Tagle doorgegaan met het uitbreiden van zijn trainingsseminars. Nog niet zo lang geleden trainde hij 3000 mensen, waaronder een generaal, de burgemeester en andere functionarissen van de politie en overheid, op “Ethiek voor het Opbouwen van een Land”.

Jorge de Tagle zorgt ervoor dat hij het momentum vasthoudt dat door de 21 leefregels is gecreëerd, zodat rationaliteit onderdeel wordt van elk aspect van de Filipijnse natie.ONDERNEEM ACTIE
Een nieuw jaar van potentieel geluk

Vrijwilligers vegen de straten schoon als voorbereiding op de wereldberoemde Hollywood Kerstoptocht.

Een gloednieuw jaar is aangebroken. Het hele jaar door kunnen er vele acties worden ondernomen om de leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven toe te passen en echt een verschil uit te maken in iemands leven en in de gemeenschap. Afgelopen jaar was de afdeling van De Weg naar een Gelukkig Leven van Los Angeles vastbesloten om hun woonplaats te laten schitteren voor kijkers van de jaarlijkse Kerstoptocht in Hollywood.

Het is de grootste kerstviering in de Verenigde Staten. Het trekt meer dan een miljoen bezoekers en wordt door vele miljoenen mensen op de televisie bekeken. Door dus de leefregel “Bescherm en verbeter je omgeving” toe te passen, organiseerden vrijwilligers een straatschoonmaakdag, op de dag voordat de optocht begon. De gemeente zorgde er prompt voor tientallen bezems, borstels, schoppen en andere schoonmaakmiddelen te doneren.

Een vertegenwoordiger van de gemeenteraad van Los Angeles sprak de groep toe voordat hij ze op weg stuurde. Een team van 30 man ging de straat op in De Weg naar een Gelukkig Leven T-shirts en vulden tientallen zakken met vuil en stof langs de route. Tijdens de optocht de volgende avond, zagen miljoenen mensen hoe Hollywood schitterde.DONEER

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.