NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

GEEF HET GOEDE VOORBEELD IN HOLLYWOOD MET DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN

Kelley en Jeff Pomerantz (rechtsonder) lanceerden een grote schoonmaak in hun woonplaats met Leefregel 12 van De Weg naar een Gelukkig Leven “Bescherm en verbeter je omgeving”.
De afdeling van De Weg naar een Gelukkig Leven Los Angeles, begon met een schoonmaakactie op verzoek van de hoofdinspecteur van de politie. Ze creëren een veilige omgeving in de Stad van de Sterren.

Hollywood, Californië – het thuis van filmstudio’s en beroemdheden, met meer dan 10 miljoen toeristen per jaar die de iconische Walk of Fame bezoeken. Echter, het aantal mensen dat op straat leeft en de toenemende misdaad is een groeiend probleem. De hoofdinspecteur van de politie van Los Angeles in Hollywood wist waar hij een oplossing kon vinden – De Weg naar een Gelukkig Leven. Toen de afdeling van TWTH Los Angeles de vraag om hulp ontving, aarzelde het hoofd van de afdeling, Kelley Pomerantz, niet. Zoals zij het stelde: “het spel was begonnen”.

Kelley en haar man, Jeff, verzamelden een team van vrijwilligers en begonnen met regelmatige schoonmaak- en distributieacties in de omgeving. Ze zegt: “We haalden een groep van vrijwilligers bij elkaar, trokken onze TWTH-T-shirts aan, stopten onze rugzakken vol met boekjes en gingen op weg. De stad leverde bezems, zakken en schoppen voor het schoonmaken.” Deze schoonmaakacties werden een maandelijkse activiteit.

Leefregel 12, “Bescherm en verbeter je omgeving” zegt: “Als mensen niet in staat lijken te zijn om voor hun eigen spullen en hun eigen omgeving te zorgen, wijst dat erop dat ze het gevoel hebben niet werkelijk thuis te horen in die omgeving en niet werkelijk de eigenaar te zijn van hun spullen”. Daarom begonnen ze met het schoonmaken rond de kampen van daklozen. Al snel pakten de daklozen zelf de bezems en schoppen op om hun omgeving schoon te maken en ze gooiden vuilniszakken in de vrachtwagen die stond te wachten. Ze kregen hun eigen exemplaar van TWTH.

De hoofdinspecteur van de politie van Los Angeles in Hollywood wist waar hij een oplossing kon vinden – De Weg naar een Gelukkig Leven.

Leefregel 16, “Wees actief”, verklaart: “Werk is niet altijd even plezierig. Maar er zijn weinig mensen die zich ongelukkiger voelen dan degenen die een doelloos, nutteloos en saai bestaan leiden…. In feite kan worden aangetoond dat productie de maatstaf is voor het moreel.”

Al bij hun tweede maandelijkse schoonmaakactie zagen ze een verandering. “We stonden versteld dat sommige van de gebieden die we de maand daarvoor schoongemaakt hadden, schoon waren gebleven en dat er minder dakloze mensen aanwezig waren”, zei Jeff Pomerantz. De daklozen begonnen al snel verslag uit te brengen aan de TWTH vrijwilligers over hun voortgang bij het vinden van werk, het weer op hun eigen benen staan en het van de straat af gaan.FEITEN

GELUK BRENGEN
Hier is een korte samenvatting van de resultaten van een jaar van activiteiten van de wereldwijde De Weg naar een Gelukkig Leven campagne.

2

DUIZEND

De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes over de hele wereld gedistribueerd

321

GEPERSONALISEERDE KAFTEN

De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes op maat gemaakt voor mensen om uit te delen aan vrienden, collega’s en hele bevolkingen

56.880

LEERLINGEN

bereikt met De Weg naar een Gelukkig Leven

388.552

BEZOEKERS

op thewaytohappiness.org waar ze boekjes aan kunnen vragen, video’s kunnen bekijken en de e-cursus kunnen doen

84,5

DUIZEND

bereikt door de tv-uitzendingen van TWTH Non-profit Commercials en de boek-op-filmHELPEN VERTROUWEN TE HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.