NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

GELUK VOOR HET “EILAND VAN SPECERIJEN” IN DE CARIBEN

(Bovenaan) Dr. Sheridan Cyrus (3e van links) met de Commissaris van de Politie van Grenada (2e van links) en andere functionarissen; (onder, links) politieagenten tonen trots De Weg naar een Gelukkig Leven; en (rechts) het teken van erkenning dat door Her Majesty’s Prison aan dr. Cyrus is gegeven.
Dr. Sheridan Cyrus en zijn team brengen De Weg naar een Gelukkig Leven naar de gevangenissen en de politie van zijn land, Grenada.

Grenada – bekend als het “Island of Spice” (Eiland van Specerijen) – is een schitterend eiland met net iets meer dan 107.000 inwoners en is een van ’s werelds grootste exporteurs van nootmuskaat en foelie. Hoewel het eiland een van de laagste moordcijfers in het Caribische gebied heeft, is het een drukke verkeersader voor drugshandel en heeft het een van de hoogste misdaadcijfers van misdaden gerelateerd aan drugs in het gebied.

Dr. Sheridan Cyrus, een tandarts, die in Grenada is geboren en nu in Canada woont, wilde iets terugdoen voor zijn vaderland. Aan het eind van 2018 hielp hij met het opzetten van een gratis tandartspraktijk en behandelde hij ongeveer 280 kinderen die dat nodig hadden. Elk kind ging zijn praktijk uit met mondhygiëneproducten en een Weg naar een Gelukkig Leven boekje.

Terwijl hij in Grenada was, benaderden dr. Cyrus en zijn vrienden de Her Majesty’s Prison, de enige gevangenis in het land. Na een ontmoeting met de commissaris en de hoofdopzichter van de gevangenis, kreeg hij het groene licht om een Weg naar een Gelukkig Leven seminar te geven als onderdeel van hun bestaande reclasseringsprogramma. Het programma geeft gevangenen waardevol beroepsonderwijs en leert ze vaardigheden in het leven en geeft ze de middelen die ze nodig hebben om zodra ze vrijkomen werk te vinden. Terwijl 80 procent van de gevangenen niet naar de gevangenis terugkeert, wilden de directeuren zich op de 20 procent richten die weer terugvielen en terugkeerden naar de gevangenis.

“De man die het programma leidde, vertelde me dat hij de reden ontdekt had waarom 20 procent weer terugkeerde”, zegt dr. Cyrus. “Hij realiseerde zich dat hij geen ethiekprogramma voor ze implementeerde. Hij leerde ze lezen en schrijven, en hij trainde ze in vaardigheden zoals timmeren, loodgieterswerk, elektrotechnische werkzaamheden, landbouw, enz., maar hij leerde ze niets om hun persoonlijke ethiek te verbeteren. Dus zag hij dat in de gevangenis degenen die terugkeerden ‘goed opgeleide criminelen’ werden”, zei dr. Cyrus. De Weg naar een Gelukkig Leven was het juiste programma om dit hiaat te vullen, en het werd een integraal onderdeel van het reclasseringsprogramma.

Vervolgens gaven ze seminars aan de gevangenbewaarders – zo’n 90 in totaal. Verder, om het gevangenispersoneel te helpen om Leefregel 17 van De Weg naar een Gelukkig Leven, “Wees bekwaam”, toe te passen, bracht dr. Cyrus twee gevangenbewaarders van Ontario, Canada, naar de gevangenis, die specialistische training gaven aan het gevangenispersoneel, waardoor hun vaardigheden in het verzorgen en omgaan met hun gevangenen enorm werden vergroot.

Na het succes van De Weg naar een Gelukkig Leven in de gevangenis, hoorde de hoofdcommissaris van de politie over De Weg naar een Gelukkig Leven campagne. Hij vroeg de training aan voor zijn eigen agenten.

Na het succes van De Weg naar een Gelukkig Leven in de gevangenis, hoorde de hoofdcommissaris van de politie over De Weg naar een Gelukkig Leven campagne. Hij vroeg de training aan voor zijn eigen agenten.

Dr. Cyrus legt uit: “Grenada onderschept meer drugs dan welk ander Caribisch eiland. Dus wil hij dat zijn politiemacht eerlijk blijft. Met de hoeveelheid drugs die het eiland passeren, moet hij ervoor zorgen dat de integriteit van zijn politiekorps niet alleen intact blijft maar wordt versterkt.”

Dr. Cyrus en zijn team gaven daarom eerst seminars aan de hoge politieambtenaren van het eiland. Daarna gaven ze seminars aan functionarissen van de politie, de immigratiedienst, de kustwacht, de brandweer en de eenheid speciale diensten van het zuidelijke deel van het eiland. Ze trainden vervolgens de functionarissen van de oostelijke en westerse regio’s. Uiteindelijk bereikten ze functionarissen in elk deel van Grenada – zo’n 160 hogere politiefunctionarissen.

De minister-president van Grenada feliciteerde dr. Cyrus en zijn team voor hun werk. Hij zei: “Neem a.u.b. mijn beste wensen in ontvangst voor een lange en vruchtbare samenwerking met Her Majesty’s Prison en de regering van Grenada.”VERTROUWEN & EERLIJKHEID HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.