NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

AL SAMBA-DANSEND OP WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN

Studenten van de Bloco Folclorico Afro Samba School in Minnesota leerden de leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven en delen nu het boekje met anderen.

Een sambaschool brengt vreugde en De Weg naar een Gelukkig Leven naar dansers en hun publiek.

Samba is een ritmische muziek- en dansstijl van Afro-Braziliaanse oorsprong, en de Bloco Folclorico Afro Samba School in Minnesota wil dat je weet dat het gemakkelijk te leren is. “Als je tot vier kunt tellen en door twee kunt delen, kun je de samba dansen”, staat er op hun website. Ze zullen je niet alleen leren om je te bewegen alsof je in Brazilië opgroeide, ze zullen je ook helpen op jouw weg naar een gelukkig leven.

De school heeft De Weg naar een Gelukkig Leven opgenomen in hun lesplan en gebruiken hun muziek en dans om anderen met de leefregels te bereiken. Tijdens het Golden Valley Arts and Music Festival bijvoorbeeld, droegen de sambastudenten De Weg naar een Gelukkig Leven T-shirts en speelden en dansten ze de samba terwijl anderen de boekjes aan bezoekers van het festival en aan toeschouwers uitdeelden.

Terwijl ze mensen de 21 leefregels in De Weg naar een Gelukkig Leven geven, passen ze ook de leefregels zelf toe, zoals Leefregel 6, “Geef het goede voorbeeld”, die luidt: “Onderschat niet het effect dat je op anderen kunt hebben door gewoon de raadgevingen uit dit boek naar voren te brengen en zelf het goede voorbeeld te geven.”

Ze demonstreerden ook Leefregel 17, “Wees bekwaam”, door de kwaliteit van hun muziek en dans. Deze leefregel zegt: “Als iemand zich bezighoudt met iets waardevols, moedig hem dan aan er een hoog niveau van bekwaamheid in te bereiken. Verzuim nooit een complimentje of beloning te geven wanneer je ziet dat iemand iets op een bekwame manier aanpakt.”

Op die manier laten de studenten van de Bloco Folclorico Afro Samba School zien dat het wel eens mogelijk zou kunnen zijn om je een weg naar een gelukkig leven te dansen.WE WILLEN echt VAN JE HOREN

De Weg naar een Gelukkig Leven Dominicaanse Republiek zorgt in dat land voor een verandering ten goede. Hier lees je wat de mensen die zijn bereikt daarover te zeggen hebben:

GEVANGENE, LA ISLETA GEVANGENIS

“Ik was vroeger een hooghartig en arrogant mens. Maar door dit boek te lezen, dit juweeltje, kan ik je vertellen dat mijn gedrag naar andere mensen een verandering is die uit de hemel komt.”

PAROCHIAAN, EVANGELISCHE KERK

“Nadat ik De Weg naar een Gelukkig Leven vond, leerde ik mijn ervaringen uit het verleden onder ogen te zien. Ik leerde bijvoorbeeld om gematigd te zijn. Ik besloot niet langer deel te zijn van het probleem, maar deel te zijn van de oplossing.”

ADJUNCT-DIRECTEUR, DISTRICTSPOLITIE MOCA

“Ik voel me heel goed als persoon, meer dan tevreden. Tijdens de distributie vertelden ze ons dat ze wilden dat we naar hun buurtraad zouden komen. Dat was het doel van dit boekje dat we distribueerden. Duizendmaal dank.”

DIRECTEUR, MILITAIRE ACADEMIE

“De Weg naar een Gelukkig Leven campagne veranderde de situatie in de Dominicaanse Republiek. Als we veranderen en verbeteren, zullen onze volgende generaties beter zijn. Dit zijn waardevolle lessen die we moeten volgen.”

DE PROCUREUR-GENERAAL, PROVINCIE ESPAILLAT

“Dit is het programma dat je door de hele samenleving moet verspreiden. Je kunt de resultaten zien. Je ziet het in het onderwijs. Je ziet het in de buurten. Je ziet het in de buurtverenigingen. Dus is er een grootheid over het Weg naar een Gelukkig Leven programma.”

VERMENIGVULDIGER, DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN DOMINICAANSE REPUBLIEK

“Om deel te zijn van De Weg naar een Gelukkig Leven campagne is heel bevredigend, want het geeft ons de kans om een impact te hebben op mensen, om levens te veranderen, om de wereld te veranderen.”FEITEN

WELKOM IN DE GEVANGENIS
De onmiskenbare, maar ware cijfers van ons internationale gevangenissysteem.

2,2

MILJOEN

het aantal gevangenen in Amerikaanse gevangenissen, waarmee het het land is met het grootste aantal gevangenen

618

PER 100.000

mensen zitten in El Salvador in de gevangenis, waarmee het het op een na hoogste aantal gevangenen per hoofd van de bevolking heeft ter wereld, na de VS

460%

BEZETTINGS­GRAAD

in gevangenissen in de Filipijnen, waarmee dit het meest overbevolkte gevangenissysteem ter wereld is

77%

VAN DE GEVANGENEN

die uit de Amerikaanse gevangenissen komen, keren uiteindelijk terug

$ 80

MILJARD PER JAAR

de geschatte kosten van het in bedrijf houden van Amerikaanse gevangenissenVERTROUWEN & EERLIJKHEID HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.