NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

DORADO, PORTO RICO, OPENT EEN WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN PAD

De burgemeester van Dorado, Porto Rico (in het wit), met andere functionarissen bij de opening van het Weg naar een Gelukkig Leven pad met 21 gedenkplaten, elk met één leefregel.
Op verzoek van de burgemeester van Dorado, heeft de stad nu een Weg naar een Gelukkig Leven pad – en een gedenkteken voor de auteur ervan. Het doel ervan is de 21 leefregels voor een beter leven voor alle burgers toegankelijk te maken.

Dorado is een gemeente aan de noordkust van Porto Rico, dat als een vakantiebestemming wordt gezien, met golfbanen, hotels en prachtige stranden. Porto Rico heeft lange tijd een van de hoogste moordcijfers in de wereld gehad, maar Dorado bleef een veilige haven voor inwoners en toeristen. Maar een stijgende criminaliteit in de stad alarmeerde de burgemeester van Dorado, Carlos A. López Rivera, die al heel lang deze functie bekleedt.

Nadat hij was voorgelicht over De Weg naar een Gelukkig Leven, wist hij dat hij de oplossing had en besloot dat het tijd werd om zijn stad om te toveren tot “De Weg naar een Gelukkig Leven Stad”.

Om dat voor elkaar te krijgen, opende meneer López de Paseo del Camino la Felicidad (het Weg naar een Gelukkig Leven Pad), in het centrum van de stad. Het evenement werd op de belangrijkste feestdag in Porto Rico gehouden, El Día de Los Reyes (Driekoningen), 6 januari 2019. De dag vertegenwoordigt het officiële einde van de 12 dagen na Kerstmis, wat ook bekendstaat als het feest van de “Openbaring van de Heer”.

In het park zijn een wandelpad en een trimparcours waar gedenkplaten langs het parcours staan. In elke gedenkplaat is een van de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven gegraveerd. Bij de openingsceremonie las de burgemeester elke leefregel voor aan de meer dan 150 aanwezigen. Bij de ingang van het park staat ook een gedenkplaat die is opgedragen aan de auteur van De Weg naar een Gelukkig Leven, L. Ron Hubbard.

Nadat hij was voorgelicht over De Weg naar een Gelukkig Leven, wist hij dat hij de oplossing had en besloot dat het tijd werd om zijn stad om te toveren tot “De Weg naar een Gelukkig Leven Stad”.

Bij de officiële opening werden ook gepersonaliseerde exemplaren van het Weg naar een Gelukkig Leven boekje, die speciaal voor Porto Rico werden gemaakt, gedistribueerd. De Weg naar een Gelukkig Leven geeft leefregels die mensen helpen om het pad van geweld en misdaad te vermijden. Daaronder valt Leefregel 2, “Wees gematigd”, die een leidraad geeft om geen drugs of overmatig alcohol te gebruiken. Dan is er Leefregel 7, “Streef ernaar met de waarheid te leven”, met uitspraken als: “Leugens die schade toebrengen, komen voort uit angst, kwade wil of afgunst. Ze kunnen mensen tot wanhoopsdaden brengen. Ze kunnen levens verwoesten.” En natuurlijk, Leefregel 8, “Maak je niet schuldig aan moord”.

Nu is Dorado werkelijk op weg naar een gelukkig leven voor zijn burgers.FEITEN

WELKOM IN DE GEVANGENIS
De onmiskenbare, maar ware cijfers van ons internationale gevangenissysteem.

2,2

MILJOEN

het aantal gevangenen in Amerikaanse gevangenissen, waarmee het het land is met het grootste aantal gevangenen

618

PER 100.000

mensen zitten in El Salvador in de gevangenis, waarmee het het op een na hoogste aantal gevangenen per hoofd van de bevolking heeft ter wereld, na de VS

460%

BEZETTINGS­GRAAD

in gevangenissen in de Filipijnen, waarmee dit het meest overbevolkte gevangenissysteem ter wereld is

77%

VAN DE GEVANGENEN

die uit de Amerikaanse gevangenissen komen, keren uiteindelijk terug

$ 80

MILJARD PER JAAR

de geschatte kosten van het in bedrijf houden van Amerikaanse gevangenissenVERTROUWEN & EERLIJKHEID HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.