NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

GELUK EN NIEUWE HOOP VOOR ZUID-AFRIKANEN

GELUK EN NIEUWE HOOP VOOR ZUID-AFRIKANEN
GELUK EN NIEUWE HOOP VOOR ZUID-AFRIKANEN
GELUK EN NIEUWE HOOP VOOR ZUID-AFRIKANEN
Gelukkige Zuid-Afrikanen (bovenaan) tijdens de presidentiële inwijding met hun exemplaren van TWTH; (boven) vrijwilligers bereiden zich voor om boekjes uit te delen en de politie helpt mee.
Zo’n 70.000 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven creëren een gelukkige Zuid-Afrikaanse presidentiële inwijding, zonder incidenten.

Tijdens zijn inwijding op 25 mei 2019 beloofde de Zuid-Afrikaanse president, Cyril Ramaphosa, om corruptie te bestrijden en om de worstelende economie van het land te revitaliseren. Om hem in zijn doelen te helpen en om te zorgen voor een vreedzame viering, deelden vrijwilligers en politieagenten 70.000 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven uit aan de mensen die Pretoria binnenstroomden om deel uit te maken van deze historische gebeurtenis.

Het thema van de inwijding was, ‘Samen de democratie vieren: vernieuwing en groei voor een beter Zuid-Afrika’. Omdat het evenement voor de eerste keer op een grote openbare locatie werd gehouden (in het Loftus Versfeld Stadion in plaats van in de gebruikelijke Union Buildings), was er een grotere bezorgdheid over het handhaven van de vrede. Bewust van de kalmte die De Weg naar een Gelukkig Leven creëert, verzocht de politie speciaal om de distributie van de boekjes.

Vrijwilligers waren maar al te bereid om hun schouders onder de distributieactiviteiten te zetten. Ze kwamen op de avond voor het grote evenement bijeen, organiseerden zich en bereidden zich voor om de boodschap van de 21 leefregels onder het publiek te verspreiden. De boekjes werden de hele nacht door aan de deelnemers uitgedeeld terwijl ze per bus uit het hele land aankwamen. Sommigen arriveerden al om 3 uur ’s ochtends om een stoel in het stadion te bemachtigen.

Meneer Ramaphosa, die in mei werd gekozen, nam de positie in eerste instantie in 2018 over toen de voormalige president Jacob Zuma te midden van beschuldigingen van corruptie, ontslag nam. Ramaphosa’s campagne was gebaseerd op een platform van een eerlijke regering en sociale hervormingen.

“Het is tijd voor ons om de toekomst te creëren waar we naar verlangen”, zei hij tegen de menigte van tienduizenden mensen die zich in het stadion hadden verzameld. “Met onze acties nu zullen we onze bestemming bepalen.”

Zich terdege bewust dat zijn verkiezing “een mandaat was om een land te bouwen gebaseerd op sociale rechtvaardigheid”, onderstreepte Ramaphosa het belang van “met respect, waardigheid en eerbied met elkaar omgaan”.

Deze zelfde idealen worden weerspiegeld in de bladzijden van De Weg naar een Gelukkig Leven: Gezond Verstand als Gids voor een Beter Leven, geschreven door de schrijver en filantroop L. Ron Hubbard. De distributie van het boekje bij de opening ondersteunde de boodschap van de nieuwe president aan de duizenden burgers.

Vrijwilligers en politieagenten deelden zo’n 70.000 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven uit aan de mensen die Pretoria binnenstroomden om deel uit te maken van deze historische gebeurtenis.

Normen en waarden, eerlijkheid, de leiding nemen over je eigen toekomst – dit zijn allemaal fundamentele waarden die versterkt worden door de toepassing van de 21 leefregels van deze handleiding voor een gelukkig leven. En ze vormen een essentieel onderdeel voor het bouwen van een ethische en productieve samenleving.

De boekjes waren zo populair dat het publiek ze weggriste zodra ze de boekjes zagen, sommigen reikten uit het raampje van de bus om een exemplaar te pakken te krijgen, omdat ze niet wilden wachten om eerst uit te stappen. Toen politieagenten het enthousiasme van de mensen zagen om de boekjes te krijgen, grepen ze dozen met boekjes en begonnen ook de boekjes uit te delen. Ze deelden de boekjes zij aan zij met de vrijwilligers uit, om de mensen die Zuid-Afrika creëren zoals het is, te bereiken.

In Leefregel 10 van De Weg naar een Gelukkig Leven, “Steun een overheid die is opgezet ten behoeve van de gehele bevolking en als zodanig functioneert”, staat: “Het zijn per slot van rekening de mensen en hun eigen opinieleiders die zweten, vechten en bloeden voor hun land. Een overheid kan niet bloeden, zij kan niet eens glimlachen; zij bestaat bij de gratie van het idee dat de mensen ervan hebben. Leven zit alleen in de individuele persoon – in jou.”

Aan het einde van die historische dag rapporteerde de media dat de geluksindex van het land ongebruikelijk hoog was voor een zaterdagmiddag: “Deze zaterdag was anders dan andere, omdat in plaats van dat de stemming vanaf 14.00 uur naar beneden ging, ging de stemming omhoog ... en de geluksscore bleef hoger dan op enige andere zaterdag, wat de positieve stemming van het land weerspiegelt.”WEDERZIJDS RESPECT HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International (Jongeren voor Mensenrechten Internationaal) heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.