NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

DE STRATEN WEER TERUGNEMEN MET DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN

V.J. Smith, oprichter en voorzitter van de Minneapolis afdeling van MAD DADS, geeft de gepersonaliseerde editie van De Weg naar een Gelukkig Leven uit.
V.J. Smith hervormt de buurten van Minneapolis en gebruikt De Weg naar een Gelukkig Leven als onderdeel van zijn programma om dat te doen.

We werken samen met mannen, we werken samen met vrouwen, we werken samen met iedereen, maar MAD DADS is erop gericht mannen te activeren”, zegt V.J. Smith oprichter en voorzitter van de Minneapolis afdeling van MAD DADS en voorzitter van de nationale MAD DADS.

MAD DADS – Men Against Destruction, Defending Against Drugs and Social Disorder (Mannen tegen Destructie, Vechtend tegen Drugs en Sociale Wanorde) – werd in 1989 opgericht in Omaha, Nebraska, door mannen en vaders die genoeg hadden van het geweld van benden en illegale drugs in hun gemeenschap. V.J. Smith richtte in 1998 de Minneapolis afdeling op.

We spraken met V.J. om erachter te komen hoe hij De Weg naar een Gelukkig Leven integreert met zijn MAD DADS programma’s.

Wat betekent het om een MAD DAD te zijn?

“Wij zijn de mannen die het gat willen opvullen voor diegenen die niet in staat zijn vaders, voorbeelden en mentors in onze gemeenschap te zijn. We weten dat er zo velen van ons zijn die opgesloten zitten, die aan drugs verslaafd zijn, die niet op een positieve manier betrokken zijn bij hun gezinnen, hun kinderen en hun gemeenschap.

We willen dus dat kanaal zijn van mannen die het verschil maken in de gevangenissen, in de scholen, op straat, in de kerken en de hele gemeenschap om onze gezinnen en onze vaders te helpen.”

Wat is voor jou het belangrijkste?

“We hebben mensen in onze gemeenschap die niet begrijpen wat geluk werkelijk betekent. Geluk is niet hoeveel geld je hebt. Het is niet in wat voor soort auto je rijdt. Geluk is niet in wat voor huis je woont of in wat dan ook. Geluk is eigenlijk wat diep in je zit, en wanneer je eenmaal begrijpt hoe dat werkt, dan kun je een gelukkiger mens zijn.

Ons doel is om altijd om de minste, de laatste en meest verloren van die mensen te bereiken die over het hoofd worden gezien en waar af en toe misbruik van wordt gemaakt. Ons doel is dus om die personen beter te maken, te laten begrijpen wat het is om een zinvol leven te hebben. Er zijn uiteraard uitdagingen, maar je hebt de macht, je hebt de macht in je om die uitdagingen te boven te komen en als winnaar te eindigen. We hoeven je alleen maar te laten zien hoe je dat moet doen – je de gereedschappen te geven, je de steun te geven sterk te zijn.”

Hoe past De Weg naar een Gelukkig Leven in je programma?

“We begonnen ongeveer zeven jaar geleden met het uitdelen van boekjes van De Weg naar een Gelukkig Leven.

We hadden ons logo op de voorkant van het boekje, ook met onze informatie erin, en we begonnen gewoon de boekjes aan mensen uit te delen. We schreven dan onze naam erin en zeiden: ‘Je kunt gelukkig zijn. Waarom lees je dat niet?’

“Geluk is eigenlijk wat diep in je zit, en wanneer je eenmaal begrijpt hoe dat werkt, dan kun je een gelukkiger mens zijn.”

En toen hoorden we mensen zeggen: ‘Weet je, ik heb dat boek gelezen en het verandert de manier waarop ik denk over het leven. Het verandert hoe ik me over dingen voel.’

We hebben dus die boekjes wanneer mensen ons kantoor binnenkomen en we stapelen ze bij de receptie op. Als iemand een beetje naar beneden kijkt, zeggen we: ‘Kijk, lees dat boek. Het kan je helpen.’ ”

Welke beloning krijg je voor het uitdelen van De Weg naar een Gelukkig Leven aan anderen?

“Eén van de dingen die ik geweldig vind, is dat boekje aan iemand te geven. Omdat ik het gevoel heb dat ik hem vreugde geef. Dat ik hem geluk geef. Dat ik hem een toekomst geef.

Dat kleine beetje informatie zal iemand een eind op weg helpen en hem een betere kwaliteit van leven geven. Dat betekent heel veel voor mij.”HELPEN VERTROUWEN TE HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.