NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

GELUK EN KALMTE BRENGEN NAAR LA VILLE LUMIÈRE – DE LICHTSTAD

Het TWTH Parijs team laat trots de resultaten zien van een grote schoonmaak in Parijs, nadat ze leefregel 12, “Bescherm en verbeter je omgeving”, in daden hebben omgezet.
Toen terrorisme hun stad en de veiligheid van haar burgers bedreigde, breidde het De Weg naar een Gelukkig Leven Parijs team haar activiteiten uit en vergrootte ze haar bereik om zo vrede en tolerantie te brengen.

Parijs – de lichtstad – is om vele redenen beroemd. Daaronder zijn de iconische Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame, om er maar een paar te noemen. In 2015 echter haalde Parijs de internationale krantenkoppen vanwege een andere, zeer verontrustende reden. In januari vielen gewapende mannen plotseling de kantoren aan van het satirische tijdschrift, Charlie Hebdo, waarbij 12 doden vielen. In november kwamen er zo’n 130 mensen om het leven en raakten er honderden meer gewond bij een terroristische aanslag.

In 2015 had de Parijse afdeling van De Weg naar een Gelukkig Leven (The Way to Happiness, TWTH) 175.000 exemplaren van het boekje verspreid en hadden ze alle 831 winkels in de gemeente Saint–Denis bereikt, het armste district van de stad, met boekjes voor hun klanten. Maar de aanslagen waren een oproep tot ontwaken. Het team breidde haar reikwijdte uit naar de grotere regio Parijs, het grootste stedelijke gebied in de Europese Unie.

Ze lanceerden een “Vrede en tolerantie” campagne en gingen de straat op met een gepersonaliseerd kaft van TWTH, in Clichy en Saint–Ouen in het noorden van Parijs. Ze reisden naar het noordwesten naar Bobigny, waar ze TWTH in brievenbussen stopten, en reisden naar het westen naar Belleville, dat bekendstaat vanwege het ruige uitgaansleven. Boekjes werden in handen gegeven van burgers en ze werden ook aan winkeliers gegeven voor hun klanten. Om de inspanning te ondersteunen, namen 170 taxi’s stapels boekjes om ze aan hun passagiers te geven.

Aan het eind van 2017 verzocht de commandant van de Parijse politie het TWTH team zich op de noordelijke regio te richten, een gebied van veel zorg ten gevolge van de drugshandel en de daarmee gepaard gaande criminaliteit. Ze breidden de omvang van hun campagne steeds maar verder uit. Ze deelden boekjes uit in het treinstation Épinay-Villetaneuse, in het noorden van Saint-Denis, op het Stalingrad plein in het noordoosten van Parijs en op Place de l’Opéra aan de noordkant van het centrum van Parijs. Het team zag hoe de kracht van De Weg naar een Gelukkig Leven levens verbeterde. Een jonge man die het boekje een maand eerder op het station van Porte de Paris had gekregen kwam naar de vrijwilligers toe. Hij vertelde hen dat hij de leefregels ter harte had overgenomen, speciaal leefregel 13, “Maak je niet schuldig aan diefstal”, en 16, “Wees actief”. Hij had nu een baan en was gestopt met stelen. Om leefregel 12, “Bescherm en verbeter je omgeving”, in actie te laten zien, pakten ze schoppen en vuilniszakken, trokken handschoenen aan en begonnen vieze locaties in de stad schoon te maken. In Porte de la Chapelle, waar migranten in tijdelijke opvangcentra wonen, sloten migranten zich al snel bij het team aan. Ze trokken handschoenen aan en gingen zelf, gewapend met vuilniszakken aan het werk om hun plek met gepaste trots op hun gezicht schoon te maken.

Inderdaad fleurt De Weg naar een Gelukkig Leven de lichtstad op met een morele heropleving.ONDERNEEM ACTIE
Wereldmilieudag

Iedereen, van welke grootte dan ook, kan ons helpen om zijn omgeving te verbeteren.

Elk jaar in juni vieren we Wereldmilieudag.

De Weg naar een Gelukkig Leven leefregel 12, “Bescherm en verbeter je omgeving”, verklaart: “Er is veel dat we kunnen doen om mee te helpen aan de zorg voor de planeet. Het begint met het idee dat we er iets aan moeten doen. De volgende stap is dat we ook anderen op het idee brengen dat ze er iets aan moeten doen. De Mens is op het punt gekomen dat hij over de mogelijkheden beschikt om de planeet te vernietigen. Hij moet nu zover worden gebracht dat hij in staat is haar te redden en daar de nodige maatregelen voor neemt. Het gaat per slot van rekening om datgene waar we op staan.”

Wij nodigen je uit om deze maand je TWTH T-shirt aan te trekken en je eigen evenement te organiseren of je aan te sluiten bij één van onze afdelingen. Onderneem dan actie om onze omgeving te beschermen en te verbeteren. Er zijn meer dan genoeg dingen die je kunt doen om leefregel 12 te laten zien, van schoonmaakacties in openbare ruimtes, tot het planten van bomen, of van het organiseren van een vertoning van De Weg naar een Gelukkig Leven boek-op-film tot het houden van een symposium met milieuspecialisten.

Schrijf ons op en laat ons weten wat je plannen zijn!HELPEN VERTROUWEN TE HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.