NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

KALMTE BRENGEN NAAR BURGERS IN TURBULENTE TIJDEN MET DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN

TWTH vrijwilligers in België geven in het land De Weg naar een Gelukkig Leven aan burgers van elke etnische afkomst om een kalmerende invloed te brengen.
Mensen van vele verschillende nationaliteiten en etnische groeperingen in Brussel, België, vinden de weg naar vrede en begrip, dankzij De Weg naar een Gelukkig Leven afdeling in België.

Brussel, België, is niet alleen de gaststad van de instellingen van de Europese Unie, maar het is ook het thuis van 180 nationaliteiten, die 108 talen spreken. Ook werd 55 procent van de bevolking in een ander land geboren. Zo’n mengsel kan een prachtige synergie brengen, maar kan ook leiden tot spanningen en onzekerheden. In Brussel vindt er elke 11 minuten een geweldsmisdrijf plaats. Omdat ze wisten dat de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven het perfecte hulpmiddel zijn om kalmte te brengen, richtten Agnes Bron en Evelyne Decavele de Weg naar een Gelukkig Leven afdeling van België op. In de woorden van de auteur van De Weg naar een Gelukkig Leven, L. Ron Hubbard, “Met De Weg naar een Gelukkig Leven kun je dit feitelijk allemaal veranderen. Alles wat je hoeft te doen is het boekje door de samenleving te laten stromen. Net als gezuiverde olie op de golven kalmerend werkt op de woeste zee, zal de invloed dan steeds verder en verder gevoeld worden in de wereld om je heen.”

Ze begonnen in de wijk Matongé in Brussel, die bekendstaat om zijn mix van Afrikaanse culturen, met de distributie van een gepersonaliseerd boekje met de Belgische vlag. Daarna deden ze ook schoonmaakacties van straten in de stad in overeenstemming met leefregel 12, “Bescherm en verbeter je omgeving”. Decavele zegt: “We hebben verscheidene grote schoonmaakevenementen gehouden omdat de stad vuil is, en er echt behoefte aan is. Terwijl we aan het schoonmaken zijn, delen we ook het De Weg naar een Gelukkig Leven boekje uit.”

In 2015 werd een terroristische aanslag in Parijs getraceerd naar de Brusselse gemeente Molenbeek, waar een van de voornaamste verdachten woonde. Dit zorgde voor hoge beveiligingsniveaus en extreme angst onder de plaatselijke bevolking. Bron, Decavele en hun vrijwilligers gingen direct naar Molenbeek om dit tegen te gaan. Ze deelden niet alleen hun Belgische gepersonaliseerde De Weg naar een Gelukkig Leven boekje uit, maar ook een speciale editie waarop de Franse vlag de omslag siert, in solidariteit met het getroffen land, en een Arabisch boekje voor de moslimbevolking, dat nu het doelwit begon te worden van de angstige gemeenschap en een paniekzaaiende media. Net toen het wat rustiger werd, in 2016, werd Brussel rechtstreeks getroffen door drie gecoördineerde zelfmoordaanslagen, twee op het vliegveld en een andere in een metrostation. 35 mensen kwamen om het leven en er waren meer dan 300 gewonden. Terwijl het land in een shock verkeerde, ging het Belgische team van De Weg naar een Gelukkig Leven de straat op om nog verder te reiken.

Ze werkten samen met een lokale handelsassociatie in Brussel, en bereikten winkels in de stad met boekjes voor hun klanten. Ze bereikten elke etnische groep, van degenen die Frans of Vlaams spraken, tot Pakistanen, sikhs, Afrikanen, Arabieren en Aziaten, en bereikten uiteindelijk meer dan 400.000 mensen. Tegenwoordig voelt België veel kalmer aan, met een daling van 23 procent van vandalisme en een daling van 35 procent van diefstal en afpersing.



ONDERNEEM ACTIE
Oproep aan alle onderwijzers

Een onderwijzer kan een De Weg naar een Gelukkig Leven Onderwijspakket krijgen en beginnen om zijn leerlingen de 21 leefregels voor een beter leven te leren.

De Weg naar een Gelukkig Leven (The Way to Happiness, TWTH) bevat 21 eenvoudige leefregels die iedereen kan leren en volgen om een gelukkig en productief leven te leiden.

Onderwijzers zijn een hoeksteen van de samenleving. Ze geven onze jeugd begeleiding en kennis voor hun toekomst. Daarom werd er een Lesmaterialenpakket voor docenten gecreëerd om leerlingen deze gids voor een beter leven te leren. Een leraar kan een bezoek brengen aan DeWegNaarEenGelukkigLeven.nl/educator om meer te weten te komen en een gratis pakket te bestellen.

Zoals een New Yorks schoolhoofd zei: “De Weg naar een Gelukkig Leven is belangrijk want het stelt een kader vast voor wat jongeren met de rest van hun leven gaan doen. Het geeft echt een weg aan. Het biedt de mogelijkheid om beslissingen te nemen die je toekomst echt vormgeven.”

Vertel ons je verhalen over De Weg naar een Gelukkig Leven leren aan jongeren. Kijk voor een goed voorbeeld van de implementatie van het programma naar nl.scientology.tv/VJ-Smith.



VERTROUWEN HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.