NIEUWSBRIEF

EEN LEVEN VAN MISDAAD OF
DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN?

Eerwaarde Kelly deelt zijn verhaal over hoe hij helpt het geweld van bendes in Denver te laten afnemen.
“De Rev (Eerwaarde)” maakt gebruik van de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven als een eenvoudig en krachtig hulpmiddel.

Eerwaarde Leon Kelly is een legende in Denver. Onder de plaatselijke bevolking staat hij bekend als “De Rev”. Nadat hij zich had losgewerkt uit een leven van misdaad, heeft hij eraan gewerkt om duizenden mensen in zijn stad te helpen hetzelfde te doen.

Het begon al in de jaren 80 van de 20e eeuw, toen Kelly zag dat er zich straatbendes vormden in Denver – iets wat hij “een kanker” noemde. Hij wist dat deze bendes klein zouden beginnen en dat zij de stad te gronde zouden richten, als er geen aandacht aan hen zou worden besteed.

Vastbesloten om de ondergang van zijn stad tegen te houden vormde hij Open Door Youth Gang Alternatives. Eerwaarde Kelly heeft het programma gebruikt om velen weg te leiden van een leven van misdaad.

Er was echter één ding dat hij miste.

“Ik had iets nodig wat niet over een religie ging, niet over een doctrine, maar iets wat gewoon logisch was”, zegt Kelly. “Wat voor soort boodschap kan ik gebruiken als een leerplan waardoor alle neuzen dezelfde kant op wijzen?”

Het antwoord kwam in de vorm van De Weg naar een Gelukkig Leven, een niet-religieuze gids voor een beter leven gebaseerd op gezond verstand met als kern 21 praktische leefregels.

Kelly was onder de indruk van de krachtige eenvoud van het boekje en liet prompt zijn eigen gepersonaliseerde exemplaren drukken. Die boekjes, die werden uitgedeeld volgens Kelly’s persoonlijke methode, kwamen al gauw terecht in handen van honderden inwoners van de stad.

Kelly beschouwt elk boekje dat hij weggeeft als een zaadje dat op een dag een leven zal redden – een leven dat anders verloren zou zijn gegaan aan de misdaad.

Na het overhandigen van een boekje aan een vreemdeling, zal hij hem ter plekke vertellen het eerste hoofdstuk te lezen met leefregel 1: “Zorg Goed voor jezelf”.

“Stond daar iets in waar je het niet mee eens was?” vraagt Kelly dan.

“Nee, helemaal niets”, is dan onveranderlijk het antwoord.

“Goed”, zegt Kelly dan. “Lees dan de rest van het boekje!”

Kelly doet dat overal waar hij naartoe gaat. Degenen die hij het boekje geeft en zegt om terug te komen, melden dat ze elke leefregel van toepassing vinden, zegt hij. Dan vragen ze om meer exemplaren voor hun vrienden, buren en familie.

Kelly begon De Weg naar een Gelukkig Leven en de bijbehorende non-profit commercials (eentje voor elke leefregel) op te nemen in zijn wekelijkse bijeenkomsten die “Flipping the Script” werden genoemd. Die bijeenkomsten waren ontworpen om gevangenen die voorwaardelijk zijn vrijgelaten te helpen bij het terugkeren in de maatschappij, terwijl zij daarmee ook van de bendes weggehouden worden. De bijeenkomsten zijn nu elk opgebouwd rond één enkele leefregel, zoals bijvoorbeeld, “Wees het Vertrouwen van Anderen Waard” wat de groepsleden dan zullen onderzoeken in hun leven en gebruiken om een serieuze discussie op gang te brengen.

“De Weg naar een Gelukkig Leven heeft me in staat gesteld om verschillende onderwerpen te hebben die door iedereen waar ik mee spreek, toegepast en geaccepteerd kunnen worden en die betrekking hebben op alles waar ze in het leven maar tegenaan lopen”, zegt Kelly.

Kelly beschouwt elk boekje dat hij weggeeft als een zaadje dat op een dag een leven zal redden – een leven dat anders verloren zou zijn gegaan aan de misdaad.

Ronald Sloan, gepensioneerd directeur van het Colorado Bureau of Investigation, erkent dit ook. Hij zette het als volgt in een schriftelijke bevestiging voor eerwaarde Kelly: “Er is altijd werk te doen, maar zoals er in het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven met je foto op het kaft staat geschreven: ‘Bescherm en verbeter je Omgeving’.

Je hebt de boodschap van dat boekje aan alle inwoners van onze prachtige stad gegeven – van goed voor jezelf zorgen tot ervoor zorgen dat het in alle opzichten goed met je gaat. Ik prijs je voor het werk dat je dit jaar, en in alle voorgaande jaren, hebt verricht om dat te bereiken.”



HELP DE WERELD VERANDEREN

The Way to Happiness Foundation International (Stichting De Weg naar een Gelukkig Leven) heeft als doel het morele verval van de maatschappij te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Alle donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven-boekjes en -lesmateriaal mogelijk te maken.