L. RON HUBBARD
Auteur — Filantroop

L. Ron Hubbard verstrekte praktische oplossingen voor de meest dringende problemen van de Mens en is een van de meest vermaarde filantropen van deze of welke tijd dan ook. Met meer dan 250 miljoen exemplaren van zijn werken in omloop en tientallen internationale bestsellers, is hij ook een van de meest invloedrijke auteurs aller tijden.

Er is echter geen gepastere uitspraak die de man typeert dan zijn eenvoudige verklaring: “Ik help anderen graag en ik reken het tot mijn grootste genoegens in het leven om te zien hoe iemand zichzelf bevrijdt uit de schaduwen die zijn leven versomberen”.

Met dezelfde gedachtegang, gaat een wereldwijde beweging voort – nu vele miljoenen sterk – om zijn nalatenschap voor sociale verbetering in meer dan honderd landen te verspreiden.

Zoals hij zegt in De Weg naar een Gelukkig Leven, “Iemand kan zich af en toe voelen als een dwarrelend blad dat over een vieze straat wordt geblazen; hij kan het gevoel hebben dat hij een korrel zand is die op één plaats is blijven steken. Niemand heeft dan ook gezegd dat het leven kalm en ordelijk is: dat is het zeker niet. Maar iemand is geen gehavend blad, en ook geen korrel zand: hij kan min of meer zijn eigen weg uitstippelen en die dan volgen.”

Om meer te weten te komen over het leven van L. Ron Hubbard, klik hier.