NIEUWSHERSTELLEN VAN EERGEVOEL EN ZELFRESPECT

DE DOMINICAANSE REPUBLIEK VINDT ZIJN SCHOONHEID MET DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN

De Weg naar een Gelukkig Leven Dominicaanse Republiek geeft seminars in het hele land aan alle niveaus van de samenleving.
Het Weg naar een Gelukkig Leven team in de Dominicaanse Republiek bereikt de samenleving met 21 leefregels en vermindert het aantal geweldsmisdrijven in het schilderachtige Caribische land.

Als je een gelukkige samenleving wilt, kun je het ontbreken van een morele code niet verwaarlozen”, zegt Diana Pedroni, algemeen directeur van De Weg naar een Gelukkig Leven Dominicaanse Republiek. Het land is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn schitterende stranden, cultuur, muziek en zijn warme mensen, maar heeft ook te kampen met meer dan 2000 gewelddadige doden per jaar. “Ik zag de gemeenschappelijke noemer”, zei Pedroni. “Gebroken gezinnen, waardoor er criminelen werden gecreëerd, en dan een samenleving die omlaag ging in plaats van omhoog.” Ze zocht naar oplossingen en vond De Weg naar een Gelukkig Leven (The Way to Happiness, TWTH) en ze ging al snel samenwerken met Bienvenido Flores, directeur van Nationale Preventie en Burgerveiligheid van het land.

“De Dominicaanse Republiek probeert hard, door verschillende programma’s, om het aantal moorden significant te verminderen. In De Weg naar een Gelukkig Leven vond ik de leefregels die het pad voor een individu geven om sterke waarden te hebben”, zei Flores.

Pedroni en Flores werden een onstuitbaar team. Na een ontmoeting met de hoofdcommissaris van de noordoostelijke regio, gaven ze een seminar aan zijn agenten, die vervolgens de boekjes in een wijk in de stad Moca uitdeelden. In het begin waren de inwoners nerveus over het politiekonvooi, maar naarmate de boekjes verder werden verspreid, kwam ook de interesse omhoog. Dus gaven Pedroni en Flores een seminar aan de mensen in die wijk. Terwijl alles er in Moca goed uit begon te zien, verslechterde de situatie op de rest van het eiland. Pedroni gaf seminars aan gevangenen in de La Isleta gevangenis. Daarna, om het hele eiland te bereiken, trainde het team “vermenigvuldigers” die van stad naar stad gingen en in alle sectoren van de samenleving seminars gaven – van bedrijven tot afkickcentra en universiteiten, waarmee ze 250.000 mensen bereikten. Vervolgens werkten ze samen met de overheid van de provincie Espaillat om in heel die regio seminars te geven. Daarna trainden ze de cadetten van de Militaire Academie. Omdat er zoveel mensen werden bereikt en zoveel seminars werden gegeven in het hele land, werd er een officiële landelijke De Weg naar een Gelukkig Leven stichting opgericht. Als snel sloten mensen in het hele land zich bij de stichting aan en werden de boekjes overal uitgedeeld, van de oude stad Santo Domingo tot het Boca Chica strand en op het Merengue festival en zo verder. Uiteindelijk werden er 2,2 miljoen mensen met De Weg naar een Gelukkig Leven bereikt. Wat volgde was een daling van geweldsmisdrijven van 21 procent. Dat leidde de gouverneur van de provincie Espaillat ertoe om te zeggen: “Dat is de essentie van De Weg naar een Gelukkig Leven – het terugvinden wat de samenleving verloren heeft.”

Bekijk het volledige verhaal op nl.scientology.tv/DPedroni.ONDERNEEM ACTIE
Maak je eigen gepersonaliseerde kaft

Individuen, bedrijven en liefdadigheidsorganisaties hebben gepersonaliseerde kaften gemaakt, en jij kunt dat ook.

Als de eerste morele code die geheel gebaseerd is op gezond verstand, geeft De Weg naar een Gelukkig Leven je een effectief en eenvoudig gereedschap om je eigen gemeenschap te verheffen.

De boodschap en leefregels van het boekje waren bedoeld om te worden gedeeld. Op de bladzijde “Waarom ik je dit Boek heb gegeven”, staat: “Jouw voortbestaan is belangrijk voor mij.”

Individuen, bedrijven, non-profitorganisaties, politie en overheidsinstellingen hebben die boodschap ter harte genomen en maakten zich De Weg naar een Gelukkig Leven meester. Ze doen dit door het maken van een gepersonaliseerde kaft van het boekje, die hun unieke rol communiceert bij het tot stand brengen van een betere wereld – een doel dat de 21 leefregels zal helpen bewerkstelligen.

Ze gebruiken de boekjes bij hun leden, stafleden, werknemers en die mensen met wie ze tijdens hun werk in contact komen, om morele waarden in alle sectoren van de samenleving te versterken.

Jij kunt hetzelfde doen door jouw ideeën voor een gepersonaliseerde kaft op te stellen en dan contact op te nemen met The Way to Happiness Foundation International.VERTROUWEN & EERLIJKHEID HERSTELLEN

The Way to Happiness Foundation International heeft als doel het morele verval van de maatschappij om te keren door vertrouwen en eerlijkheid te herstellen door de 21 leefregels op grote schaal te verspreiden. Uw donaties helpen om de productie en verspreiding van De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes en het lesmateriaal mogelijk te maken.