BEGIN HET NIEUWE JAAR OP HET JUISTE PAD

INTERNATIONAAL
31 december 2021

Om het nieuwe jaar op het juiste pad te beginnen, zal De Weg naar een Gelukkig Leven, een op gezond verstand gebaseerde gids voor een beter leven, je niet alleen helpen om je aan je goede voornemens te houden, maar zal het door zijn 21 leefregels ook de weg banen naar een fatsoenlijker en gelukkiger leven.

Een onderzoek in 2021 onthult een verbluffende statistiek: bijna 50 procent van de mensen die een relatie hebben, gaf toe dat ze hun partner bedrogen hadden. Geen wonder dat er elk jaar 1,5 miljoen mensen scheiden en dat de VS het land is met ’s werelds op twee na hoogste aantal echtscheidingen.

Ontrouw is echter slechts één gevolg van de afnemende moraliteit. Elke dag vinden er in de VS meer dan 3300 inbraken plaats. En nog schrikbarender, meer dan 100.000 Amerikanen stierven aan een overdosis in de 12 maanden voor april 2021.

Vrijwilligers en activisten in Portland verhogen het bewustzijn van leefregel 8, ‘Maak je niet schuldig aan moord’, van De Weg naar een Gelukkig Leven.

Hoewel je zou kunnen denken dat ‘dit nooit bij hem op zou komen’ of dat hij ‘zijn wederhelft nooit zou bedriegen’ of dat hij ‘nooit drugs zou proberen’, kan de omgeving ons snel naar een immorele levensstijl leiden.

Om het nieuwe jaar op het juiste pad te beginnen, zal De Weg naar een Gelukkig Leven, een op gezond verstand gebaseerde gids voor een beter leven, je niet alleen helpen om je aan je goede voornemens te houden, maar zal het door zijn 21 leefregels ook de weg banen naar een fatsoenlijker en gelukkiger leven.

Welke zijn dat?

  1. Zorg goed voor jezelf. Zorg ervoor dat je de juiste behandeling en verzorging krijgt als je ziek bent. Houd je lichaam schoon. Zorg voor het behoud van je gebit. Eet gezond. Zorg voor voldoende rust. Dit zijn eenvoudige stappen om een gezonde levensstijl te verzekeren.

  2. Wees gematigd. Gebruik geen drugs en drink niet te veel alcohol. Als je dat wel doet, maakt het je fysiek kapot, word je geestelijk down en open je de deur naar ongelukken en moeilijkheden. Onderneem in plaats daarvan activiteiten die veilig zijn en waar je van geniet.

  3. Leid geen losbandig seksleven. Toegeven aan een moment van verlangen kan leiden tot levenslang verdriet. Creëer in plaats daarvan een trouwe, stabiele, leuke en vreugdevolle relatie met je wederhelft.

  4. Houd van kinderen en help hen. Het opvoeden van een kind in de huidige samenleving is geen gemakkelijke taak. Ze hebben liefde en hulp nodig om te overleven.

  5. Toon respect voor je ouders en help hen. Hoewel het moeilijk kan zijn om je ouders te begrijpen, zijn zij de enigen die je hebt. Steun ze in hun behoeften en respecteer ze.

  6. Geef het goede voorbeeld. Je kunt anderen op een goede of slechte manier beïnvloeden. Beïnvloed ze positief door een goed voorbeeld te geven.

  7. Streef ernaar met de waarheid te leven. Vind jij het leuk als anderen tegen je liegen? Waarschijnlijk niet. Liegen leidt tot fouten en chaos. Vertel de waarheid en geef de juiste informatie.

  8. Maak je niet schuldig aan moord. Moorden of vermoord worden, of je het nu zelf bent of je vrienden of familieleden, hoort niet thuis op de weg naar een gelukkig leven. Steun ieder programma dat bewezen heeft effectief te zijn bij de aanpak van deze bedreiging van de mensheid.

  9. Doe niets wat onrechtmatig is. Als je iets onwettigs doet, klein of groot, loop je risico en verzwak je je verdediging. Het is gemakkelijk om gewoon de regels, en normen en waarden van de groep te volgen.

  10. Steun een overheid die is opgezet ten behoeve van de gehele bevolking en als zodanig functioneert. Waar een regering aan het werk is voor al haar onderdanen, moeten we haar tot het uiterste steunen.

  11. Breng mensen van goede wil geen schade toe. Bescherm en steun mensen van goede wil, omdat zij de pijlers van de samenleving zijn.

    Vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven in Los Angeles geven het goede voorbeeld door leefregel 12, ‘Bescherm en verbeter je omgeving’, van De Weg naar een Gelukkig Leven toe te passen.
  12. Bescherm en verbeter je omgeving. Om geluk en een hoog moreel te bereiken, moet je in een prettige omgeving kunnen functioneren. Verzorg je uiterlijk, zorg voor je eigen ruimten en de planeet.

  13. Maak je niet schuldig aan diefstal. Als je het eigendomsrecht niet respecteert, dan zijn je eigen bezittingen ook niet veilig. Verkrijg waardevolle voorwerpen met eerlijke middelen.

  14. Wees het vertrouwen van anderen waard. Als je je woord geeft, houd je er dan aan. Als je zegt dat je iets gaat doen, doe het dan. Wees iemand die betrouwbaar is, waar mensen op kunnen rekenen.

  15. Kom je verplichtingen na. Financiële, morele of sociale verplichtingen kunnen voor veel mensen een last zijn. Als je in zo’n situatie terechtkomt, neem dan niet meer verplichtingen op je, maar kom de ene na de andere na.

  16. Wees actief. Sommige mensen denken dat werk de oorzaak is van hun problemen. Maar er zijn weinig mensen die zich ongelukkiger voelen dan degenen die een doelloos en saai leven leiden. Een hoog moreel ontstaat door het leveren van prestaties.

  17. Wees bekwaam. Kijk. Leer. Oefen. Jouw voortbestaan, evenals dat van anderen, hangt af van jouw bekwaamheid en de bekwaamheid van anderen.

  18. Respecteer de geloofsovertuiging van anderen. De geschiedenis­boeken staan vol met oorlogen, moorden en misdaden die werden aangewakkerd door religieuze intolerantie. Wees tolerant ten opzichte van de religie van anderen en creëer een vreedzame omgeving.

  19. Probeer te voorkomen dat je anderen iets aandoet waarvan je niet wilt dat zij het jou aandoen. Je kunt geluk en voortbestaan niet bereiken door schadelijke daden te begaan tegen anderen.

  20. Probeer anderen te behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Dit staat al heel lang bekend als de gulden regel.

  21. Zorg dat het in alle opzichten goed met je gaat. Ben je ooit in de buurt geweest van mensen die probeerden je de kop in te drukken? De manier om van hen te winnen, is te zorgen dat het in alle opzichten goed met je gaat.

De Weg naar een Gelukkig Leven is voor iedereen en leidt tot een meer fatsoenlijke en morele levensstijl.

Deze 21 leefregels zijn eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Begin het nieuwe jaar op het juiste pad door er elke dag één van toe te passen totdat je ze allemaal kunt volgen.

Krijg je eigen exemplaar van De Weg naar een Gelukkig Leven op www.dewegnaareengelukkigleven.nl/bestel en begin nu aan je eigen reis naar een gelukkig leven.

The Way to Happiness Foundation International is een seculiere liefdadigheids­organisatie, gecoördineerd door de Association for Better Living and Education International (ABLE), een organisatie die zich toelegt op het oplossen van de belangrijkste maatschappelijke kwalen van drugs, criminaliteit, analfabetisme en immoraliteit. De Scientology Kerk en haar parochianen steunen vol trots ABLE en elk van haar groepen voor sociale verbetering.