GELUK: IETS WAT DE MOEITE WAARD IS OM TE DELEN

MADRID, SPANJE
20 maart 2022

Vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven-groepen in Spanje reiken naar hun gemeenschap om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Op de Internationale Dag van het Geluk sloten vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven-groepen in Spanje zich aan bij gelijkgestemde mensen over de hele wereld die de dag vierden door dit boekje in hun buurt en op drukke straten in hun stad uit te delen.

Vrijwilligers in Spanje delen De Weg naar een Gelukkig Leven om anderen te helpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Ze moedigden degenen die ze het boekje gaven aan om exemplaren aan vrienden te geven van wie het geluk voor hen belangrijk is. En ze nodigden hen uit om een gratis online cursus te doen op de website van De Weg naar een Gelukkig Leven.

“Echte vreugde en echt geluk zijn waardevol.” Zo begint De Weg naar een Gelukkig Leven, een op gezond verstand gebaseerde gids voor een beter leven, in 1981 geschreven door de schrijver en filantroop L. Ron Hubbard. Zo’n 200 jaar eerder had Thomas Jefferson de Amerikaanse Onafhankelijkheids­verklaring geschreven. Daarin was ook opgenomen dat het streven naar geluk een onvervreemdbaar recht is. En in 2011 herhaalde de Algemene Vergadering van de VN deze concepten door een resolutie aan te nemen waarin geluk werd erkend als een “fundamenteel menselijk doel”.

De op gezond verstand gebaseerde leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven spreken mensen van alle geloven en mensen die geen geloof hebben aan.

Maar is er een manier om geluk te bereiken – een middel waarmee iedereen zijn of haar kansen kan garanderen of verbeteren om van deze gekoesterde staat te kunnen profiteren? Dat is het doel van De Weg naar een Gelukkig Leven en de reden waarom het boekje de inspiratie was voor een internationale beweging.

“Geluk is te vinden in zich bezighouden met activiteiten die de moeite waard zijn”, schreef meneer Hubbard in het Slotwoord van De Weg naar een Gelukkig Leven, een boek dat 21 basisprincipes of leefregels bevat. Deze “wijzen de weg naar een minder gevaarlijk en gelukkiger leven”.